2017-10-03 21:49:14
Φωτογραφία για Θα δοθεί το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των Ν. Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Κέρκυρας;
Εάν θα δοθεί το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας ρωτά ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί γιατί οι παραμεθόριες περιοχές των παραπάνω νομών εξαιρέθηκαν από το σχετικό επίδομα και γιατί στην περίπτωση αυτή δεν ισχύουν οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους. Σημειώνει επίσης ότι στις συνοριακές περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:

κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Υπουργό Εσωτερικών

κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας»

Με την περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 θεσπίζεται μηναίο επίδομα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στους νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων, καθώς και στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο. Αναφερόμενος στη θέσπιση του παραπάνω επιδόματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας το είχε χαρακτηρίσει «επίδομα παραμεθορίου» (συνεδρίαση ΡΚΒ’, 18/5/2017). Για τη χορήγηση ωστόσο του επιδόματος αυτού δε λαμβάνονται υπόψη οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων – απομακρυσμένων περιοχών στους δημόσιους υπαλλήλους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του Ν. 4354/2017 και στην περίπτωση ιδ’ της παρ. 8 του άρθρου 17 του Ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει. Αποτέλεσμα αυτού είναι το επίδομα της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 να αφορά ορισμένες μόνο από τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, εξαιρώντας έτσι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κερκύρας.

Σημειώνεται ότι στις παραμεθόριες περιοχές των αμέσως παραπάνω νομών λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς την Ε.Ε..

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Γιατί εξαιρέθηκαν από το επίδομα του άρθρου 127 περ. Ε’ του Ν. 4472/2017 οι παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας,

• Γιατί δεν ισχύουν οι ίδιοι γεωγραφικοί προσδιορισμοί των παραμεθόριων περιοχών που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους,

• Τι προτίθενται να πράξουν για την ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος του άρθρου 127 περ. Ε’ του Ν. 4472/2017 των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2017/10/blog-post_41.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ