2017-10-04 11:15:39
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής
Προτίμησε να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής παρά να ανεχθεί φαινόμενα που του θυμίζουν άλλες εποχές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την επίσημη τοποθέτηση του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Ο Δ. Τσακνής θεωρώντας ότι μετά τα χθεσινά υπήρξε νομιμοποίηση, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, του "Καλφαγιανισμού" στην ΕΡΤ, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία αρκέστηκε σε ένα "ας γίνει τη εξαιρέσει εμού". Αυτή είναι ουσιαστικά και η ολιγόλογη παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της ΕΡΤ, έπειτα από περίπου δυόμιση χρόνια θητείας, σημειώνοντας με δεικτικό τρόπο, λίγο πριν κλείσουμε, ότι παρακαλεί να μην... προκληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς η τοποθέτηση του ΔΣ της ΕΡΤ έγινε χθες, μέρα απεργίας της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα να μην παραβρεθούμε, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση... ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.


Αυτό φαίνεται να είναι που ξεχείλισε και το ποτήρι για τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, καθώς όταν ειπώθηκαν αυτά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους παριστάμενους τόσο από τη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και από τους υπουργούς που ανέμενε αν μη τι άλλο να υπερασπιστούν τη θητεία του.

Τώρα αναμένονται εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς εκτός του Δ. Τσακνή έχει απομακρυνθεί προ ημερών και ο Μιχάλης Γρηγορίου (μέλος) κάτι που σημαίνει ότι το...  νέο ΔΣ της ΕΡΤ είναι και πάλι λειψό. Μπορεί να τοποθετήθηκε επίσημα χθες αλλά πρέπει να καλυφθούν (και να τοποθετηθούν) εκ νέου και πάλι δύο θέσεις. Να θυμίσουμε ότι τόσες είχαν καλυφθεί πρόσφατα με τον Βασίλη Θ. Κωστόπουλο να παίρνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και τον Γιώργο Θαλασσινό εκείνη του μέλους, ενώ μετέπειτα ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Πηγή:Εφημερίδα των Συντακτών

Συντάκτης: Σωτήρης Μανιάτης

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ