2017-10-07 09:30:56
Φωτογραφία για Κύπρος: Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα (06 Οκτωβρίου 2017) στην τελετή αποφοίτησης και απένειμε τα μαύρα μπερέ στους νέους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας αφού συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και τους κάλεσε να φορούν το μαύρο μπερέ με περηφάνια και σεβασμό.

Από σήμερα, συνέχισε ο κ. Υπουργός, συγκαταλέγεστε στις πιο επίλεκτες και πλέον μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, στη σιδερένια γροθιά της Ε.Φ. η οποία ενισχύεται μέσα από το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ., που με συνέπεια υλοποιείται εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και που μετατρέπει την Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αξιόμαχο στρατό, με αναβαθμισμένες επιχειρησιακές ικανότητές;

Στην συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης υπογράμμισε ότι μέσα από μια διαδικασία ριζικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με τη νέα δομή δυνάμεων, την πρόσληψη και πλήρη ενσωμάτωση των συμβασιούχων οπλιτών, η Ε.Φ. έχει αναβαθμιστεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.


Τόνισε ακόμα ότι η μείωση της θητείας δε συνέβαλε μόνο στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του θεσμού αλλά οδήγησε σε δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα την αριθμητική ενίσχυση της Δύναμης αλλά και αναβάθμιση του ηθικού και του φρονήματος.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά άλλων αλλαγών, όπως τα διάφορα προγράμματα θετικών κινήτρων που προσφέρονται για την υγιή ενασχόληση και την παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου της θητείας και κάλεσε τους νέους μαυροσκούφηδες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στο χρόνο της θητείας, μαζί με τα εφόδια και τις αρετές που θα αποκτήσουν μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση, την πειθαρχία, το πνεύμα ομαδικότητας, την υπευθυνότητα και την αφοσίωση στο καθήκον.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

BINTEO
(mod.gov.cy)
staratalogia
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ