2017-10-07 20:30:09
Φωτογραφία για 4 νέες χώρες σύντομα(;) στην Ευρώπη (pics)
Μετά την ανακοίνωση της Καταλονίας ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, και το επεισοδιακό δημοψήφισμα που βάφτηκε με αίμα, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι ο χάρτης της Ευρώπης δεν θα είναι πια ο ίδιος στο κοντινό μέλλον.

Η Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε μια περιόδο ειρήνης, που απέδωσε την τεράστια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτή η περίοδος διεκόπη βάναυσα με το πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας, και τώρα μέσα από τις αιτήσεις απόσχισης που ετοιμάζονται από πολλές περιοχές, κινδυνεύει ξανά.

Παρακάτω θα δείτε τις χώρες που θα διεκδικήσουν άμεσα την απόσχισή τους και την ανεξαρτητοποίησή τους.

Κορσική

Η Κορσική εδώ και χρόνια διεκδικεί και έχει κερδίσει μια εν μέρει αυτονομία, όμως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν πλήρης απόσχιση από τη Γαλλία.

Φλάνδρα

Βρίσκεται στο Βέλγιο, μιλούν ολλανδικά, υπάρχει έντονη κόντρα με τους γαλλόφωνους, και όποιος έχει βρεθεί σε αυτές τις περιοχές, ξέρει ότι όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.


Σκωτία

Το Brexit τους άνοξε την όρεξη, και ετοιμάζονται για νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, μετά το δημοψήφισμα του 2014 που το 55% είπε όχι.

Νήσοι Φερόες

Οι Νήσοι Φερόες, στο αρχιπέλαγος της Δανίας στον Βόρειο Ατλαντικό, θα οργανώσουν τον Απρίλιο 2018 δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα που θα τους δίνει δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

Και στη γειτονιά μας όμως ο χάρτης είναι πολύ πιθανό να αλλάξει. Σκόπια, Τουρκία έχουν θέματα με τις μειονότητες που ζούνε στα εδάφη τους. 
E-Daily.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Πίστη και ο τύπος των ήλων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Πίστη και ο τύπος των ήλων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ