2017-10-10 08:49:14
Φωτογραφία για Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο
Τρίτη 10 Οκτώβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Κουρεμένους μισθούς θα δουν στα εκκαθαριστικά του μήνα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι αλλαγές στα ειδικά ιατρικά μισθολόγια όχι μόνο δεν επέφεραν αυξήσεις όπως υποστήριζε η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα έφεραν όπως αναμενόταν κουρέματα.

Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί γιατροί καιρό τώρα είχαν προειδοποιήσει για τις μειώσεις, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων είχαν ήδη περικοπεί στα χρόνια της κρίσης κοντά στο 40%.

Με μισό μισθό τον Νοέμβριο

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ηλία Σιώρα ο μισθός του Νοεμβρίου θα είναι μισός!

Όπως εξηγεί ο κ.Σιώρας: «Οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων ετοιμάζονται για την αναδρομική εφαρμογή απ’ την 1.1.2017.

Έτσι το μήνα Νοέμβρη 2017, ένας διευθυντής του ΕΣΥ, θα πάρει μόλις ένα δεκαπενθήμερο, αφού θα γίνουν αναδρομικές κρατήσεις δέκα μηνών! Ανάλογες μειώσεις θα υπάρξουν και στις άλλες βαθμίδες των νοσοκομειακών γιατρών.


Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ πόσα χρήματα χάνει η κάθε βαθμίδα: «Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν»

Προς ώρας πάντως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι ή να ενισχύσει με κάποιον τρόπο τους γιατρούς του ΕΣΥ. Οι περικοπές έχουν πια ενσωματωθεί στις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού ενώ και οι φορολογικές επιβαρύνσεις βάζουν ακόμη ένα λιθαράκι στις ήδη πετσοκομμένες αμοιβές τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ