2017-10-12 14:00:32
Φωτογραφία για Πώς ένα άρωμα μπορεί να μας... μεγαλώνει
Η αναζήτηση του αρώματος είναι μια υπόθεση που μας έχει απασχολήσει, λίγο ως πολύ, αρκετές φορές.

Με τον ίδιο τρόπο που ανακαλύπτουμε το στιλ του φορέματος που θα μας κάνει να δείχνουμε μοναδικές ή το υπέροχο χρώμα στα μαλλιά που μας κολακεύει, διαλέγουμε και το άρωμα που αποπνέει την ιδιοσυγκρασία μας, αυτό που δηλώνει την παρουσία μας πριν ακόμα και από την εμφάνισή μας! Πώς όμως θα επιλέξουμε το άρωμά μας, που θα υποδηλώνει και τη νεανικότητά μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Στον κόσμο των αρωμάτων, κάποια χαρακτηρίζονται ως μοντέρνα, μερικά κλασικά και κάποια θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο ντεμοντέ ή σαν να βγήκαν από το μποντουάρ της γιαγιά μας... Γιατί πράγματι, υπάρχουν αρώματα που η αύρα τους θυμίζει κάτι παλαιομοδίτικο, αντί για μία αίσθηση λάμψης ή σεξαπίλ… Υπάρχει η ιδανική ισορροπία, ώστε η επιλογή μας να αφορά μια σύγχρονη έκδοση… Διότι, μπορεί να πειραματιζόμαστε με διάφορες εσάνς και στο ράφι μας να στέκονται υπερήφανα αρκετά μπουκάλια αρωμάτων, αλλά ποιο είναι αυτό που θα στείλει τα σωστά… μηνύματα; Ας εντρυφήσουμε λίγο βαθύτερα στον μαγικό κόσμο των αρωμάτων για να αποπνέουμε ταυτόχρονα και μία αίσθηση νεανικότητας στο πέρασμά μας.


Άρωμα και μνήμη

Όπως και η μόδα, έτσι και τα αρώματα ακολουθούν τον κύκλο των γενεών! Πολύ εύκολα ένα άρωμα που ήταν στα top 5 την περίοδο της νιότης μας, σήμερα θεωρείται old fashioned. Και είναι αλήθεια, πως οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα αρώματα με συγκεκριμένες δεκαετίες ή γενεές. Οπότε, η επιλογή του αρώματός μας εξαρτάται, έστω και ασυνείδητα, από μια τέτοια παράμετρο.

Αυτό όμως, δεν ισχύει και στα πάντα. Για παράδειγμα, με το Anais Anais της Cacharel μεγάλωσαν αρκετές νεαρές, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στα τέλη του ’70. Ακόμα και σήμερα, πάντως, εξακολουθεί να είναι η πρώτη επιλογή αρώματος για τις νεαρές Γαλλίδες, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι και σε 10 χρόνια να βρίσκεται στο προσκήνιο και να θεωρείται ένα λουλουδένιο, ονειρεμένο άρωμα που μιλάει στην καρδιά των νεαρών γυναικών. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το CKOne του Calvin Klein. Πρωτοεμφανίστηκε πριν από 20 χρόνια περίπου, και συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις, αποπνέοντας το ίδιο φρέσκο, καθαρό και αναζωογονητικό αέρα, όπως και την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του. Παρατηρώντας λίγο καλύτερα τις επιλογές και τις προτιμήσεις, μπορούμε να διακρίνουμε πως τα αρώματα που μας φέρνουν στον νου περασμένες γενεές, έχουν ένα χαρακτήρα περισσότερο ξηρό και πικάντικο, όπως κάποια από τα αρώματα της Estée Lauder .

Το βασικό συστατικό

Τα συστατικά ενός αρώματος είναι εκείνα που το κατατάσσουν στην κατηγορία των νεανικών, των θηλυκών ή των πιο ώριμων. Οι αλδεΰδες για παράδειγμα, δηλώνουν την παρουσία τους στο Chanel No5. Καθώς ήταν το βασικό συστατικό και σε μερικά παλιά σαπούνια πολυτελείας είναι πολύ πιθανόν συνειρμικά, να θυμίζει σε κάποιους κάτι παλιό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το άρωμα εκμοντερνίστηκε και έγινε το Chanel No5 L’Eau! Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στον μύθο, που αγκαλιάζει το σήμερα, χωρίς όμως να ξεχνά το παρελθόν. Με αυτήν την κίνηση, το Chanel No5 παραμένει ζωντανό, εξελίσσεται και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του, μέσα από μια απόλυτα σύγχρονη σύνθεση και μια νέα οσφρητική ισορροπία.

Πέρα από τις αλδεΰδες, το τριαντάφυλλο είναι ένα άλλο συστατικό που μπορεί να αντιμετωπιστεί ως κάτι παλιό ή ως μοντέρνο. Το βαθυκόκκινο τούρκικο τριαντάφυλλο θεωρείται παραδοσιακό και κάπως ντεμοντέ, ενώ το ντελικάτο, τριαντάφυλλο με φρουτένια καρδιά και εσάνς ροζ πιπεριού είναι η σύγχρονη απάντηση. Στην καρδιά του Miss Dior που πρωτοεμφανίστηκε το 1947 στην πρώτη συλλογή του Christian Dior, το New Look αποκαλύφθηκε πλήρως στην υπέροχη αντιφατική σύνθεση με τριαντάφυλλο, φυτικές ρητίνες, πατσουλί και νερολί. Το άρωμα που δημιουργήθηκε με την επιθυμία του Dior για μια ευωδιά σαν τον έρωτα και την αγάπη στην ολοκαίνουργια έκδοσή του αποτυπώνει τη χαρά του έρωτα με διαδικτυακές απαντήσεις από χιλιάδες funs στην ερώτηση της Νάταλι Πόρτμαν: «And you, what would you do for love?». Το ολοκαίνουργιο Miss Dior Eau de Parfum, με μια μοναδική ποικιλία από τριαντάφυλλα της Grasse και πινελιές ροζ πιπεριού, πιο αισθησιακό και μοντέρνο από ποτέ, συνεχίζει σε σύγχρονη σύνθεση, τον ύμνο στην αγάπη και τον έρωτα!

Αρώματα νέας γενιάς

Φυσικά, εάν είμαστε ξετρελαμένες με ένα κλασικό άρωμα μπορούμε να κρατήσουμε τον έρωτά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ενημερωθούμε γύρω από τις πιο σύγχρονες συνθέσεις! Η λάμψη των εσπεριδοειδών, οι γλυκές φρουτώδεις νότες, τα πανέμορφα λουλούδια και οι τόνοι των μόσχων, προάγουν το σύγχρονο look.

* Eros pour Femme, Versace, γοητευτικό και εθιστικό με λεμόνι Σικελίας, έντονες φρουτώδεις νότες, θηλυκές πινελιές λουλουδιών και ξυλώδεις νότες.

* Mediterranean Honeysuckle, Aerin Lauder, εμπνευσμένο από την Μεσόγειο, με περγαμόντο, αγιόκλημα, γιασεμί, νότες μόσχου και κεχριμπαριού.

* Eau de Parfum Goldea, Bulgari, θεϊκό και τολμηρό όπως η θρυλική Κλεοπάτρα, με μόσχο, γιασεμί, νέκταρ λουλουδιών και αιγυπτιακό πάπυρο.

* Fresh Couture Pink, Moschino, ακαταμάχητα θηλυκό και δροσερό, με ροζ γκρέιπφρουτ, κασίς, άγριο τριαντάφυλλο, ροζ υάκινθο και σπόρους ροδιού.

* La Petite Robe Noire Intense, Guerlain, ξεχωριστό και αξέχαστο, με περγαμόντο, άνθη πορτοκαλιάς, σανδαλόξυλο, τριαντάφυλλο, βανίλια και λευκό μόσχο.

* Chance Eau Tendre, Chanel, μοντέρνο, δροσερό και ρομαντικό με υάκινθο, γιασεμί, ίριδα και γκρέιπφρουτ.

* Myrrh & Tonka, Jo Malone, ανατολίτικες νότες unisex, με λεβάντα, μύρο, βανίλια και κόκκους τόνκα.

* La Nuit Tresor Eau de Parfum, Lancôme, σέξι και πικάντικο, με αχλάδι, μανταρίνι, ορχιδέα, μαύρο τριαντάφυλλο, φρούτο του πάθους, καφέ και γλυκόριζα.

* Mon Paris, Yves Saint Laurent, κομψό και ανεξάντλητο, με φράουλα, βατόμουρο, αχλάδι, κινέζικο γιασεμί, πατσουλί, λευκό μόσχο, κέδρο και βρύα.

* Le Parfum Rose Couture, Elie Saab, σύγχρονο, αυθόρμητο και φαντασμαγορικό, με τριαντάφυλλο, παιωνία, άνθη πορτοκαλιάς, βανίλια, γιασεμί, σανδαλόξυλο και πατσουλί.

Γήρανση του δέρματος… λόγω της χρήσης του αρώματος

Από τη στιγμή που βρήκατε το τέλειο άρωμά σας, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή μπορεί να σας μεγαλώνει εξίσου με το λάθος άρωμα, αν δεν είστε προσεκτικές.

Τι να προσέξετε:

Αν φοράτε το άρωμά σας ψεκάζοντας σε ολόκληρο τον λαιμό και στο ντεκολτέ, μπορεί να προκαλέσει λεπτές γραμμές. Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

«Μην εφαρμόζετε αρώματα στο ντεκολτέ σας, ειδικά, αν πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, εκτός και αν έχει προηγηθεί εντατική ενυδάτωση της περιοχής». Εάν δεν ενυδατώσετε, το οινόπνευμα του αρώματος ξηραίνει το δέρμα, προκαλώντας σημάδια γήρανσης.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα της ενυδάτωσης είναι ότι το άρωμά σας θα διαρκέσει περισσότερο. Να ένας ακόμη λόγος για να επενδύσετε στην κρέμα σώματος του αγαπημένου σας αρώματος.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ