2017-10-12 15:39:02
Φωτογραφία για Αρμοδιότητες Λιμενικού Σώματος και συνάφεια ως προς το Υπουργείο Ναυτιλίας (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ο Βουλευτής ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ψαριανός Νικολάου Γρηγόριος, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 207/06-10-2017) προς τα Υπουργεία: Επικρατείας για το Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου - Εσωτερικών - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Αρμοδιότητες Λιμενικού Σώματος και συνάφεια ως προς το Υπουργείο Ναυτιλίας».

Με το ΠΔ 184/2009 συνεστήθη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα, με τον νόμο 3922/2011 (Φ.Ε.Κ. 35) το Λιμενικό Σώμα μετονομάζεται σε Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Ως αποστολή του, προσδιορίζεται η εφαρμογή του νόμου στις περιοχές και τους χώρους στους οποίους εκτείνεται η καθ' ύλη και κατά τόπο αρμοδιότητά του, που είναι κυρίως ο θαλάσσιος χώρος ευθύνης του, τα εμπορικά πλοία και τα πάσης φύσεως πλωτά ναυπηγήματα, οι λιμένες και η χερσαία ζώνη αυτών, καθώς και άλλοι χερσαίοι, παράκτιοι ή θαλάσσιοι χώροι.

Αναλυτικότερα, ανάμεσα στις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος είναι η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση γενικής Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ερώτηση:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ