2017-10-12 16:48:09
Φωτογραφία για Ένας 17χρονος και ένας 18χρονος ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, συνελήφθησαν για την ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για την ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό των δύο Πακιστανών εργατών το περασμένο Σάββατο, στον Ασπρόπυργο δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών και ένας 18χρονος.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τους συνδέουν επίσημα με την Χρυσή Αυγή ή άλλη ακροδεξιά οργάνωση.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν ρόπαλα και άλλα αντικείμενα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και οι τρεις είναι γνωστοί στην Αστυνομία, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αρχές για βίαιες ενέργειες, μία εκ των οποίων σχετίζεται άμεσα με ρατσιστική συμπεριφορά.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Πριν από μερικούς μήνες, τον περασμένο Απρίλιο, είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, που επιχείρησαν να τους ελέγξουν στον Ασπρόπυργο, αλλά προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, όπου εκεί, επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς.


Λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούνιο, συνελήφθησαν και πάλι στον Ασπρόπυργο, για συμμετοχή σε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον της αντιρατσιστικής διαδήλωσης που έγινε έξω από το δημαρχείο, με αφορμή τις επιθέσεις από ομάδα περίπου 30 ατόμων, στους χώρους που διέμεναν Πακιστανοί λαθρομετανάστες.

Ο ένας 17χρονος αναγνωρίστηκε από την πρώτη στιγμή από τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης, ως μέλος της ομάδας που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε άγρια τους δύο Πακιστανούς το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και άλλοι δύο, προσήχθησαν και σύμφωνα με την Αστυνομία και οι τρεις ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ταυτόχρονα, αναζητούνται άλλοι τρεις νεαροί, μεταξύ των οποίων είναι και ο αδελφός του πρώτου 17χρονου, προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο περιστατικό στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα 10 που απασχόλησαν ή ερευνώνται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, από την αρχή του χρόνου στην Αττική, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες για περιστατικά τα οποία, είτε έχουν σαφή ρατσιστικά κίνητρα, είτε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση ήταν το μπαράζ επιθέσεων που σημειώθηκε από ομάδα περίπου 30 ατόμων, σε μετανάστες από το Πακιστάν, στον Ασπρόπυργο, το διήμερο της 14ης και 15ης Μαϊου 2017, το οποίο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από τα αντιρατσιστικά κινήματα και άλλους φορείς.

Τότε, η ομάδα των δραστών επιτέθηκε διαδοχικά σε δύο σπίτια, που έμεναν από τρεις Πακιστανοί στο καθένα και προξένησαν φθορές, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η τρίτη επίθεση ήταν σε ένα εργοστάσιο που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα ένας άλλος Πακιστανός, τον οποίο τραυμάτισαν.

Τα υπόλοιπα περιστατικά που απασχόλησαν ή συνεχίζει να ερευνά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας είναι:

Την 1η Φεβρουαρίου, στον Ασπρόπυργο, δύο άγνωστοι γρονθοκόπησαν Πακιστανό, ο οποίος διακομίστηκε, με τραύματα στο πρόσωπο, στο Θριάσιο νοσοκομείο.Στις 29 Ιουνίου, στην Λ. Καραμανλή στο Μενίδι, τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν σε Πακιστανό, τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στον μηρό και του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο.Στις 16 Ιουλίου, στην Λ. Σχιστού, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, προσέγγισαν Αφγανό, τον οποίο εξύβρισαν και αποχώρησαν.Στις 3 Αυγούστου, Αφγανός μετανάστης στην Αθήνα, δέχτηκε σοβαρές απειλές από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού περιοδικού.Την ίδια μέρα, άγνωστος προσέγγισε δύο γυναίκες από την Πολωνία, έξω από το σπίτι τους στην Αθήνα, τις απείλησε και τις εξύβρισε.Τέλος, το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν αυτό πριν από τρεις μέρες στην Λαμπρινή, όπου ομάδα περίπου 10 ατόμων επιτέθηκε σε Πακιστανό μετανάστη που περίμενε στην στάση του λεωφορείου, τον ξυλοκόπησαν άγρια και του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και 15 ευρώ.
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ