2017-10-12 20:17:13
Φωτογραφία για Μπορεί ένα μη σταλμένο SMS να αποτελεί διαθήκη; Δείτε σε ποια χώρα του κόσμου γίνεται!
Ένα SMS που δεν έχει σταλεί και έχει για υπογραφή ένα χαμογελαστό emoticon μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη διαθήκη; Ναι, σύμφωνα με την αυστραλιανή δικαιοσύνη, η οποία επικύρωσε την τελευταία επιθυμία ενός άνδρα που άφησε την περιουσία του στον αδελφό του και όχι στη σύζυγο και τον γιο του.

Το SMS που σκόπευε να στείλει ο θανών στον αδελφό του βρέθηκε στο κινητό του μετά την αυτοκτονία του τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία 55 ετών.

«Ο ανεπίσημος χαρακτήρας του κειμένου αυτού δεν το καθιστά ανεπαρκή απόδειξη των προθέσεων του θανόντα», αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρέσμπεϊν στην ανατολική Αυστραλία.

Στο μήνυμα αυτό, το οποίο δεν εστάλη ποτέ, ο άνδρας περιγράφει την αγανάκτησή του για τη συμπεριφορά της συζύγου του.

«Εσύ και (ο ανιψιός μου) θα κρατήσετε ό,τι έχω: το σπίτι, τη σύνταξη. Τοποθετείστε τις στάχτες μου στον κήπο. (Η σύζυγός μου) θα πάρει μόνο τα υπάρχοντά της, είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, εξάλλου έχει επιστρέψει στον πρώην της», έγραφε το μήνυμα.


Ο άνδρας ανέφερε επίσης στο μήνυμα τους κωδικούς για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και το είχε υπογράψει με τις λέξεις «η διαθήκη μου» και ένα emoticon.

Η σύζυγός του είχε κρίνει ότι αυτό το μήνυμα δεν μπορεί να θεωρηθεί διαθήκη διότι δεν είχε σταλεί ποτέ. Όμως η δικαστής Σούζαν Μπράουν είχε διαφορετική γνώμη.

«Η αναφορά στο σπίτι του και τη σύνταξή του και η διευκρίνιση ότι η σύζυγός του μπορεί να πάρει τα δικά της περιουσιακά στοιχεία αποδεικνύουν ότι είχε συναίσθηση της φύσης και του μεγέθους της περιουσίας του, που ήταν σχετικά μικρή», επεσήμανε η Μπράουν.

Ο θανών δεν είχε πραγματική σχέση με τον γιο του και οι σχέσεις του με τη σύζυγό του ήταν «ταραγμένες», πρόσθεσε το δικαστήριο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ