2017-10-13 07:25:06
Φωτογραφία για Πώς να επιλέξεις και να φορέσεις σωστά το άρωμά σου
Νομίζεις πώς γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με το πώς να επιλέξεις και να φορέσεις το άρωμά σου; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Κι αυτό διότι, το να αγοράσεις το άρωμα που σου ταιριάζει και να το ψεκάσεις στο δέρμα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο λανθασμένα νομίζεις.

Παρακάτω θα βρεις τα μυστικά για να διαλέξεις και να φορέσεις σωστά το άρωμά σου.

Τα dos και don'ts της αγοράς

Δοκίμασε το άρωμα που σου αρέσει, όχι ψεκάζοντας σε χαρτί, αλλά στον καρπό σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς μυρίζει η εν λόγω αρωματική δημιουργία πάνω σου.

Διάλεξε ένα άρωμα που να ταιριάζει στο χαρακτήρα σου. Πώς; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Προτίμησε να επενδύσεις τα χρήματά σου σε επώνυμα αρώματα και σε αρώματα που είναι τοποθετημένα μέσα σε στιβαρά μπουκάλια.

Τα dos και don'ts της εφαρμογής

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, προτού ψεκαστείς με το άρωμά σου. Η θερμότητα ανοίγει τους πόρους του δέρματος, προετοιμάζοντας το έδαφος κατάλληλα για να αιχμαλωτίσουν τη μυρωδιά.

Μην χρησιμοποιείς αφρόλουτρα και σαπούνια με έντονο άρωμα, αλλά με ουδέτερο.

Φρόντισε μετά το μπάνιο να ενυδατώσεις καλά το δέρμα σου με μία κρέμα -με επίσης ουδέτερο άρωμα ή καλύτερα άοσμη-, καθώς η ξηρότητα είναι ο εχθρός της συγκράτησης του αρώματος από την επιδερμίδα σου.

Πολλαπλασίασε τη διάρκεια και την ένταση του αγαπημένου σου αρώματος χρησιμοποιώντας όλη τη σειρά καλλυντικών που πιθανώς το ακολουθεί. Για παράδειγμα, το αφρόλουτρο, το σαπούνι, την κρέμα ενυδάτωσης ή το αποσμητικό.

Ψέκασε το άρωμα εκεί που πρέπει. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των αντρών είναι ότι βάζει πολύ άρωμα σε μία μόνο περιοχή του σώματός του. Η ενδεδειγμένη «διασπορά» του είναι η εξής: Αφού κάνεις ντους και ενυδατώσεις το δέρμα σου, ψέκασε το άρωμα στο στήθος σου όταν είναι ακόμα γυμνό. Στη συνέχεια, βάλε το πουκάμισο και ρίξε λίγο ακόμη στο κολάρο γύρω από το λαιμό και τους ώμους. Αν φοράς σακάκι πάνω από το πουκάμισο, ψέκασε λίγο άρωμα κάτω από τα πέτα. Αυτό βοηθά τη διασπορά του αρώματος καθώς περπατάς.

 Μην ξεχνάς να ψεκάζεις τα σημεία που χτυπά ο σφυγμός, όπως είναι ο καρπός ή δίπλα στην τραχεία, όπου το αίμα θερμαίνει την επιδερμίδα και πυροδοτεί αλυσιδωτές εκρήξεις που κάνουν τις νότες του αρώματος να διαχέονται με ένταση.

Ποτέ μη βάζεις άρωμα εκεί που είναι πιθανό να σε φιλήσει μια γυναίκα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να της προκαλέσεις την αίσθηση της ξινίλας, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ψέκασε με λίγο άρωμα τη χτένα σου για να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου και να τονώσεις ακόμη περισσότερο τη διάρκεια του αρώματος.

Μην ψεκάζεις επανειλημμένα στο ίδιο σημείο την ίδια στιγμή. Αρκεί μια φορά για να κλειδώσει το άρωμα η επιδερμίδα σου. Δεν χρειάζεται δεύτερη.

Ψέκαζε πάντα το άρωμά σου από απόσταση 20 με 30 πόντων.

Κάθε άρωμα θέλει και την ανάλογη δόση. Αν η επιλογή σου είναι μια ευωδιά βαθιά, ξυλώδης, πιπεράτη και γεμάτη μπαχάρια, λίγη ποσότητα είναι ικανή να διαρκέσει από το πρωί που θα ξυπνήσεις μέχρι αργά το απόγευμα. Αν πάλι το άρωμα είναι φρουτώδες, δροσερό και κρυστάλλινο, πιθανό να θέλει επανάληψη κάθε λίγες ώρες. Αυτό που βασικά πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι η ποσότητα που πρέπει να βάζεις κάθε φορά έχει να κάνει με το βαθμό περιεκτικότητας σε οινόπνευμα, το χαρακτήρα και τις ιδιότητες των συστατικών του αρώματος.

Και να θυμάσαι, τα αρώματα έχουν ημερομηνία λήξης. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι τα τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα, η μυρωδιά που αναδύουν αρχίζει σταδιακά να ξεθυμαίνει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ