2017-10-13 10:00:28
Φωτογραφία για Στο σπίτι μέσω ΕΛΤΑ οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών
• Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των εκδοτηρίων, καθώς στα τέλη του μήνα οι ουρές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες.

• Σχεδόν το ένα εκατομμύριο φτάνουν οι κάτοχοι και οι δικαιούχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διάδρομων.

Και μέσω των ΕΛΤΑ θα μπορούν να λαμβάνουν πλέον την προσωποποιημένη κάρτα ηλεκτρο­νικού εισιτηρίου οι επιβάτες της Αθήνας, καθώς έπειτα από τα προβλήματα και τις ουρές που εξακολουθούν να δημιουργούνται στα εκδοτήρια, το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έδωσε τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας με εναλλακτική διαδικασία.

Έτσι, από την προσεχή Δεύ­τερα 16 του μήνα, οι κάτοχοι των μη­νιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα έχουν τη δυ­νατότητα να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1, 2 και 3 της ΣΤΑΣΥ προσκομίζοντας έναν ανοικτό φάκελο, στον οποίο θα εμπεριέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

• Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου.


• Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ.

• Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι του μηνός Οκτωβρίου ή προηγούμενου μήνα του 2017. 

• Εκτύπωση της αίτησης QR CODE, η οποία εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr).

Στο εξωτερικό του φακέλου θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη,ταχυδρομικός κώδικας).

Οι έτοιμες κάρτες θα αποστέλλονται στην αναγραφόμενη διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου και στη συνέχεια οι κά­τοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις φορτίσουν με το επιθυμητό προϊόν κομίστρου στα Αυτόματα Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών στους σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, τα οποία ανα­γράφονται στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των εκδοτηρίων, καθώς εκτιμάται ότι στα τέλη του μήνα, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθούν και όσες χάρτινες κάρτες είχαν τυπωθεί με κουπόνι Οκτω­βρίου, οι ουρές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι κάτοχοι καρτών είναι περισ­σότεροι από 500.000 και αν στον αριθ­μό αυτό προστεθούν και οι δικαιούχοι δωρεάν ή μειωμένου κομίστρου, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να βγάλουν κάρτες, σχεδόν ένα εκατομμύριο επιβάτες θα πρέπει να έχουν εξυπηρετηθεί εντός είκοσι ημερών!

Τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Στο μεταξύ, διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτη­ρίων ούτε απολύσεις από τον Οργανι­σμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλο­νίκης (ΟΑΣΘ) έδωσε ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, διευκρινίζοντας πάντως πως αν μετά το νέο οργανόγραμμα που θα δημιουργηθεί προκύψει πλεονάζον προσωπικό, «θα διοχετευθεί σε άλλες υπηρεσίες». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι συναντήθηκε με τους ελεγκτές, τονίζοντας πως «ο ρόλος τους πλέον είναι να γίνουν σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί». Επίσης δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πλέον κυκλοφορούν στον δρό­μο 417 λεωφορεία, ενώ τον Αύγουστο ήταν μόλις 240.

Αναφορικά με τα εισιτήρια, χθες ανακοινώθηκε ότι καταργείται η προσαύξηση για τα εισιτήρια που κόβονται μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Μέχρι τώρα το κανονικό εισιτήριο του 1 ευρώ μέσα στα λεωφορεία κόστιζε 1,10 ευ­ρώ. Στο εξής ο ΟΑΣΘ θα διαθέτει εισι­τήρια των 50 λεπτών, του 1 ευρώ και των 2 ευρώ, καθώς και στα μηχανήμα­τα που υπάρχουν μέσα στα λεωφορεία.

Επίσης με κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο και οι οποίες είναι:

• Φοιτητές της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

• Μαθητές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου του σχολικού έτους.

• Σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ έως την ηλικία των 22 ετών.

• Φοιτητές και σπουδαστές δημοσίων σχολών αρμοδιότητας των υπουργείων Πολιτισμού, Άμυνας, Ναυτιλίας, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.

• Παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

• Νέοι ηλικίας 13-18 ετών. 

• Πολύτεκνοι, με την επίδειξη του ισχύοντος βιβλιαρίου πολυτεκνίας. 

• Πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών.

• ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ[email protected]

(ΕΘΝΟΣ-12/10/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ