2017-10-13 11:03:08
Φωτογραφία για Το Κατάρ συμπληρώνει με α/φη Hawk τον στόλο των EF-2000 Typhoon
Πέραν της παραγγελίας για την προμήθεια 24 μαχητικών αεροσκαφών τύπου EF-2000 Typhoon από τη βρετανική BAE Systems που προωθεί εμπορικά το μαχητικό στην περιοχή του Κόλπου για λογαριασμό της κοινοπραξίας Eurofighter, το Κατάρ ενέταξε στην Επιστολή προθέσεων (LOI: letter-of-intent) και την προμήθεια έξι εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Hawk.

Η προμήθεια αυτή είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κατασκευάστρια εταιρία, καθώς ταυτόχρονα ανακοίνωσε την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας, με την επιτυχή διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια του Κατάρ, πιθανότατα να αποτρέπει περεταίρω περικοπές στο εργατικό δυναμικό.

Προς το παρόν, η BAE Systems υλοποιεί τα συμβόλαια για την πώληση μαχητικών EF-2000 για τη βασιλική Αεροπορία του Ομάν, ενώ παραγγελία για εκπαιδευτικά Hawk έχε τοποθετηθεί και από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας. Το Κατάρ επιλέγει τα Hawk έναντι της ετέρας υποψηφιότητας των Alpha Jet της Dassault στον τομέα της προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης και αυτόν της ελαφράς κρούσης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σήψη...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σήψη...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ