2017-10-13 18:34:07
Φωτογραφία για Βραβείο του περιοδικού Κριτικά για την καλύτερη φιλοσοφική διατριβή των ετών 2015 & 2016
Το περιοδικό «Κριτικά» προκήρυξε για τρίτη φορά το διετές βραβείο καλύτερης ελληνικής φιλοσοφικής διατριβής, για διατριβές που έχουν εκπονηθεί σε ελληνικά πανεπιστήμια και έχουν εγκριθεί τα έτη 2015 ή 2016. Η Επιτροπής Αξιολόγησης που αποτελείται από καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων (Παύλος Καλλιγάς, Παύλος Κόντος, Χλόη Μπάλλα, Στασινός Σταυριανέας, Άρης Στυλιανού) από τις εννέα υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν επέλεξε τη διατριβή του Χαράλαμπου Ταμπάκη με τίτλο «Η θεωρία του χρόνου και της μνήμης από τον Αριστοτέλη στον Μπερξόν:  Διάλογος στη βάση της χρονικής συνέχειας», η οποία εκπονήθηκε στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία  - Φιλοσοφία των Επιστημών» (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Κρήτης) με επιβλέποντα τον καθηγητή Ι. Πρελορέντζο.

Το βραβείο θα επιδοθεί σε ειδική Τελετή Απονομής που θα γίνει στο «Ιωνικό Κέντρο» (Λυσίου 11, Πλάκα), τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ώρα 19.00. Θα αναγνωστεί το σκεπτικό της Επιτροπής και θα ακολουθήσει ομιλία του βραβευθέντος Δρ Χ. Ταμπάκη με θέμα «Ανιχνεύσεις του χρονικού ορίζοντα της συνείδησης». Χορηγός του χρηματικού βραβείου ύψους 1.000 € είναι το  Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.


Το περιοδικό «Κριτικά» (www.philosophica.gr/critica) δημοσιεύει με το σύστημα της ανώνυμης κρίσης πρωτότυπες βιβλιοκρισίες ακαδημαϊκού χαρακτήρα, αποβλέποντας στην επιστημονικά έγκυρη και έγκαιρη αποτίμηση της αξίας πρόσφατων εκδόσεων από τον χώρο της φιλοσοφίας, καθώς και από συγγενείς κλάδους. Φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη αυστηρής αξιολόγησης της διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής φιλοσοφικής παραγωγής. Το περιοδικό βρίσκεται στον ένατο χρόνο λειτουργίας του και έχει ήδη φιλοξενήσει 120 βιβλιοκρισίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ