2017-10-14 13:22:20
Φωτογραφία για Ποιοι «θέρισαν» τους νονούς της νύχτας Γρίβα - Γιατράκη;
Τρανταχτά ονόματα της νύχτας φέρεται ότι βρέθηκαν μπροστά στις κάννες των πιστολιών μιας εταιρίας δολοφόνων, που σκότωναν κατά παραγγελία και χωρίς δισταγμό, εφόσον αμείβονταν αδρά από αυτούς που έβαζαν τις «υπογραφές» τους στα συμβόλαια θανάτου. Οι ματωμένες διαδρομές τους οδήγησαν την Ασφάλεια Αττικής στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας του 53χρονου Αλβανού και της συζύγου του τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα στο διαμέρισμά τους στο Περιστέρι, μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Αυτή ήταν η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της ομάδας των πληρωμένων πιστολέρο. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, την εκτέλεση του ζευγαριού είχε αναλάβει ένας 29χρονος Αλβανός πληρωμένος πιστολέρο, βάσει συμβολαίου θανάτου με την υπογραφή ενός 54χρονου συμπατριώτη του, επίσης επαγγελματία φονιά, που είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Η εξιχνίαση του εγκλήματος ίσως οδηγήσει σε αυτούς που «θέρισαν» πασίγνωστους νονούς της νύχτας, εκτελώντας ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου
. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο εκτελεστής που έχουν στα χέρια τους αλλά και ο... μέντοράς του, που παρήγγειλε τη διπλή δολοφονία και δεν έχει εντοπιστεί, αναλάμβαναν επί πληρωμή να βγάλουν από τη μέση «βαριά» ονόματα της νύχτας. Μάλιστα, έχουν πληροφορίες ότι έχουν εκτελέσει τουλάχιστον τέσσερα συμβόλαια θανάτου.

Μία από τις δολοφονίες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο, είναι αυτή του γνωστού νονού της νύχτας Βασίλη Γρίβα, που έγινε τον περασμένο Ιούνιο μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του, έξω από το σχολείο του αγοριού στα Γλυκά Νερά. Ο εκτελεστής με την τραγιάσκα και τα σταθερά χέρια, που «γάζωσε» το μυώδες κορμί του Γρίβα, περιγράφεται ως μετρίου αναστήματος.

Το αυτοκίνητο όπου βρέθηκε νεκρός ο Γρίβας

Η δεύτερη δολοφονία, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έγινε από τα πληρωμένα πιστόλια των Αλβανών, είναι αυτή του ιδιοκτήτη γνωστού στριπτιζάδικου της λεωφόρου Συγγρού Μιχάλη Γιατράκη μπροστά στη σύζυγό του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο τον Απρίλιο του 2016. Τα χαρακτηριστικά του δράστη ταιριάζουν με αυτά του εκτελεστή του Γρίβα, καθώς πρόκειται για μετρίου αναστήματος άνδρα με γυμνασμένο σώμα, που και πάλι φορούσε τραγιάσκα.

Ο 54χρονος Αλβανός, που φαίνεται ότι κατάφερε να φύγει στην πατρίδα του, θεωρείται από την Ασφάλεια ένα από τα πλέον ακριβοπληρωμένα πιστόλια της νύχτας. Γι' αυτόν υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις, όχι όμως αποδείξεις, ότι στο παρελθόν εκτέλεσε τουλάχιστον δυο συμβόλαια θανάτου, που συγκλόνισαν τα κυκλώματα της νύχτας.

Πρόκειται για δολοφονίες που έγιναν το 2007, η πρώτη τον Ιανουάριο στον Πειραιά και η δεύτερη τον Οκτώβριο στο κέντρο της Αθήνας. Και για τις δύο οι αστυνομικοί είχαν από το 2011 πληροφορίες που κατέληγαν στο πρόσωπο του Αλβανού. Τώρα ο 54χρονος πιστολέρο επανέρχεται στο προσκήνιο της έρευνας, καθώς στα χέρια της Ασφάλειας βρίσκεται ο... διάδοχός του!

Τον έβγαλαν από τη μέση για να μην πληρώσουν το χρέος τους

Συνολικά 60.000 ευρώ κόστισε το «συμβόλαιο» θανάτου που είχε υπογραφεί για έναν 53χρονο Αλβανό, τη σύζυγό του και τα παιδιά τους από δύο Αλβανούς που χρωστούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό στο θύμα και προτίμησαν να πληρώσουν λιγότερο από τα μισά προκειμένου να τον βγάλουν από τη μέση.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δύο εκτελεστές εισέβαλαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα του ζευγαριού (φωτό) στην περιοχή του Περιστερίου χρησιμοποιώντας αντικλείδι και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 53χρονο και τη συνομήλικη σύζυγό του με μια σφαίρα στο κεφάλι του καθενός.

Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του ήταν ο 28χρονος γιος τους, που γλίτωσε επειδή πάσχει από βαριά ψυχική νόσο και οι φονιάδες ήταν σίγουροι ότι δεν θα ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς. Η 17χρονη κόρη του ζευγαριού αντιλήφθηκε έγκαιρα την εισβολή τους στο διαμέρισμα και κλειδώθηκε στο δωμάτιό της, χωρίς οι εκτελεστές να καταλάβουν ότι βρισκόταν εκεί!

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, υποστρατήγου Χρήστου Παπαζαφείρη, το θύμα είχε σχέσεις με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα καλλιέργειας και διακίνησης χασίς στην Αττική. Οι δύο εντολείς του φρικτού «συμβολαίου» θανάτου έψαχναν να αγοράσουν στην Αττική οικόπεδα για να τα χρησιμοποιήσουν στην καλλιέργεια κάνναβης και για τον λόγο αυτό είχαν δανειστεί από τον 53χρονο Αλβανό ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, η δουλειά χάλασε, με αποτέλεσμα ο 53χρονος να ζητεί επίμονα πίσω τα χρήματά του. Μάλιστα, όταν κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο ποτέ να τα πάρει, είχε πάει στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω, τέσσερις ημέρες πριν από τη δολοφονία του, για να καταγγείλει τη συμμορία. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, είπε στους αστυνομικούς πως θέλει να το ξανασκεφτεί και έτσι δεν έδωσε κατάθεση ούτε αποκάλυψε ονόματα.

Ο 54χρονος Αλβανός πιστολέρο έδωσε τότε εντολή στον 29χρονο συνεργό του, που ο ίδιος είχε εκπαιδεύσει ως επαγγελματία πιστολέρο, να σκοτώσει το ζευγάρι για να μην τους επιστρέψουν τα χρήματα. Στο «κόλπο» μπήκαν και δύο Ελληνες, ένας εκ των οποίων ιδιοκτήτης ταξί, οι οποίοι νόμιζαν ότι τη μοιραία νύχτα του Φεβρουαρίου θα πήγαιναν στο Περιστέρι «για να ληστέψουν έναν Αλβανό λεφτά», όπως κατέθεσαν χαρακτηριστικά. Ολοι έχουν συλληφθεί και έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους, εκτός του 54χρονου Αλβανού που διαφεύγει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ