2017-10-14 13:41:17
Φωτογραφία για Πέντε παράξενα πράγματα που δεν ξέρετε για τα μωρά
Μπορεί να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα για τα μωρά αλλά τελικά υπάρχουν πολλές παράξενες αλήθειες που ούτε καν φανταζόμαστε Τι κι αν είναι μικροσκοπικά και κοιμούνται τις περισσότερες ώρες. Τους πρώτους μήνες της ζωής τους κρύβουν μικρά μυστικά που αξίζει να γνωρίσετε...

1. Τα μάτια ενός νεογνού έχουν περίπου το 75% του μεγέθους που θα έχουν και όταν ενηλικιωθεί, όμως η ικανότητα όρασης είναι περίπου το 5% της κανονικής –την οποία θα αποκτήσει στην ηλικία των 6 μηνών.

2. Το 80% των μωρών όταν γεννιούνται φέρουν επάνω στο σώμα τους κάποιο σημάδι.

3. Ήδη από τη στιγμή που γεννιούνται, τα βρέφη μπορούν να αναγνωρίσουν τη φωνή και τη μυρωδιά της μητέρας τους. Ωστόσο, πρέπει να περάσουν κάποιες εβδομάδες μέχρι να μπορούν να διακρίνουν οπτικά τη μαμά τους από κάποιον άλλο ενήλικα.

4. Ο εγκέφαλος ενός νεογέννητου αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού βάρους του. Στους ενήλικες το ποσοστό αυτό πέφτει στο 2%. Μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου της ζωής του, ο εγκέφαλός του μεγαλώνει σε μέγεθος 2,5 φορές και μέχρι τα πέμπτα γενέθλιά του είναι τρις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το μέγεθός του κατά τη γέννηση.

5. Τα βρέφη προτιμούν να ακούν γυναικείες φωνές σε σχέση με τις αντρικές. Εκτιμάται ότι αυτός είναι ο λόγος που συνηθίζουμε να κάνουμε πιο λεπτή τη φωνή μας όταν απευθυνόμαστε σε ένα μωρό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ