2017-10-14 23:16:13
Φωτογραφία για Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Τώρα ένα καράβι στην τάδε θάλασσα της Αφρικής κινδυνεύει και κάποιος με παρακαλεί να το βοηθήσω…»
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Ο Άγιος Πορφύριος έβλεπε (από την Ελλάδα) πια καράβια κινδυνεύουν να βυθιστούν στο ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος. Το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος όπως ξέρετε, όσοι γνωρίζεται καλά γεωγραφία, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αφρικής. 

Και έβλεπε εκεί κάτω στα βάθη των ωκεανών πια καράβια κινδυνεύουν και έλεγε: «Κάνετε λίγη ησυχία (έλεγε στον περιβάλλον του). Τώρα ένα καράβι στην τάδε θάλασσα της Αφρικής κινδυνεύει και κάποιος με παρακαλεί να το βοηθήσω, Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησε τους δούλους σου». Να πως εργάζεται ο Άγιος, πως βλέπει ο Άγιος και τα κοντά και τα μακρά Απόσπασμα από το κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου ἱερομάρτυρος Ἀρτέμονος τοῦ ἐν τῷ Αὐλῶνι τῆς Σολίας, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Χρυσελεούσης τῆς κοινότητος Ἀκακίου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (7.10.2017).
Πηγή
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ