2017-10-16 09:00:50
Φωτογραφία για Ετοιμάζεται ειδικότητα επείγουσας ιατρικής! Τι οργανώνει το υπ.Υγείας
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Νέους γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική επιχειρεί να εκπαιδεύσει το υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προωθείται η «3ετης εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική», καθώς ήδη το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) ετοιμάζει τις αλλαγές στις ειδικότητες των νέων γιατρών.

Στο πλαίσιο των αλλαγών στις ειδικότητες θα οργανωθεί μία ενιαία εκπαίδευση για όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς, αφού σήμερα κάθε κλινική που δίνει ειδικότητα ακολουθεί ουσιαστικά το δικό της πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει κοινή «γραμμή» στην εκπαίδευση των νέων γιατρών.

Αποτέλεσμα είναι κάποιοι ειδικευόμενοι να ευνοούνται και κάποιοι όχι. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αλλαγές που προωθούνται: «Με διαδικασίες εξπρές το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες».

Οι νέοι γιατροί που θα εκπαιδευτούν στη επείγουσα ιατρική αναμένεται να στελεχώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ενώ η εκπαίδευσή τους θα είναι συνεχείς αφού αναμένεται να προσδιοριστούν ειδικά προγράμματα για όλο τον εργασιακό τους βίο ώστε να είναι ενημερωμένοι για όλες τις νεότερές εξελίξεις.

Το νομοσχέδιο πάντως για τις αλλαγές στις ειδικότητες πρόκειται να προωθηθεί στη βουλή το αργότερο έως το τέλος του χρόνου καθώς αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ