2017-10-16 11:00:33
Φωτογραφία για Ερωτήματα σχετικά με το άρθρο 14 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ
Επιστολή φίλου αναγνώστη στο kranosgr, σχετικά με το άρθρο 14 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ

Κύριε Προύφα καλημέρα,

Πιστευω οτι για το περιβοητο ΣΝ και συγκεκριμένα το αρ. 14 μερα με τη μερα γινόμαστε ολο και σοφοτεροι αναζητωντας στοιχεια που το καθιστουν κατ' ελάχιστο μη εφαρμοστεο. Διατυπωνω για τους αναγνωστες σας τρία καυτα ερωτηματα αναφορικα με το αρ. 14 παρ.4 που αφορα την αρχικη στελεχωση του κοινου ΣΟΕΕΕΛ:

1.   Γιατι αποκλειονται αποφοιτοι ΣΣΕ ΣΝΔ ΣΙ που ενδεχομενως ειναι κατοχοι προπτυχιακου ή μεταπτυχιακου τίτλου κατευθυνσης λογιστικης, ελεγκτικης, δικαιου των συμβασεων, ενω αρχικα θα στελεχωσουν το Σωμα αποφοιτοι ΣΣΑΣ, κατόπιν ΑΙΤΗΣΕΩΣ, με τον νεότερο Λγο να εχει αποφοιτήσει απο το ΑΠΘ προ δεκαετίας; Ως γνωστον μετατάξεις Αξκων στο ΣΞ (ΣΕΠ, ΓΥΣ, Δικαστικο Σωμα, Ελεγκτικο Σωμα) διενεργούνται κατόπιν γραπτού διαγωνισμού.

2.   Πότε στα 40 ετη ισχυος του ΠΔ 399/77 (περί τρόπου συμπληρώσεως κενων θεσεων Μονίμων Ταγματαρχων στο Ελεγκτικό Σώμα) αρ.2 παρ.1 οι απόφοιτοι ΣΣΑΣ Οικονομικου Στρατολογικου εκαναν χρήση του δικαιώματος τους να συμμετάσχουν στον κατ ετος γραπτο διαγωνισμο για την μεταταξη τους ενω θεμελείωναν δικαιωμα συμμετοχής;


3.   Συμφωνα με την ιστοσελιδα του army.gr στην Αποστολη - Οργανωση της Διευθύνσεως Οικονομικου(ΔΟΙ) αναφερονται οι υπαγόμενες σε αυτήν Υπηρεσίες καθως και τα καθήκοντα των οργάνων της. Πως ο ΔΟΙ οιουδηποτε Σχηματισμου ή ο Εκκαθαριστής Λογαριασμών Υλικου, Δαπανών των ΕΥΣ και ΕΛΔΑΠ αντιστοιχα ή ο Δντης ενος ΚΤΣ που κατόπιν αιτήσεως ματαταχθηκε ως ΟΕ, θα κληθεί να διενεργήσει Οικονομικη Επιθεώρηση στην Υπηρεσία που μεχρι προτινος υπηρετούσε;Να επιθεωρήσει τις οικονομικες καταστάσεις οπου ενδεχομένως ο ιδιος θεώρησε;

Τιθεται πλεον μειζον θεμα αντικειμενικότητας οπου η αρμόδια Επιτροπή της ΒτΕ οφειλει να το λαβει υποψη αναζητώντας ενδεχομένως τη νομολογία που ισχύει για τους ΟΕΛ οπου ορίζονται ρητά τα ασυμβίμβαστα, οι περιορισμοι και η εξασφάλιση της αντικειμενικότητας.Ενδεικτικες παραπομπές Ν.4449/17, ΕΕ/537/2014, 2006/43/ΕΚ, ΦΕΚ Β' 364, Ν.3693/2008 καθώς και τα ΔΠΕ.

Με εκτίμηση
Λ.Ο
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η χημεία του έρωτα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η χημεία του έρωτα
Που είναι ο Εμενίκε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Που είναι ο Εμενίκε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ