2017-10-16 11:16:26
Φωτογραφία για 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο: Τι είπαν στην διημερίδα για την Αγωγή Υγείας
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Τι είπαν στην διημερίδα με θέμα την Αγωγή Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Στόχος μας είναι αυτή η διημερίδα να καθιερωθεί και να γίνεται ανά διετία, την ίδια εποχή, ώστε να υπάρχει συνεχής καταγραφή αλλά και προαγωγή της Αγωγής Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών ( 401-ΓΣΝΑ), Παναγιώτης Κοτιλέας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διημερίδας με θέμα: Αγωγή Υγείας στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών στις 13-14 Οκτωβρίου, με την θερμή υποστήριξη του Στρατού Ξηράς και της Διεύθυνσης Υγειονομικού. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, με την στρατιωτική ηγεσία πραγματικά να «αγκαλιάζει» αυτή την προσπάθεια.

Όπως τόνιζαν άλλωστε τόσο ο διευθυντής όσο και οι γιατροί του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, φιλοδοξία όλων είναι αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει ένα «ορόσημο επιστημονικού γίγνεσθαι στο χώρο του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων».


Κατά την διάρκεια της διημερίδας, συζητήθηκαν θέματα όπως τα ψυχομετρικά εργαλεία επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον Συνταγματάρχη (ΥΙ) Νευρολόγο, Παύλο Γουρτζελίδη να προβαίνει σε μια αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρα αποκάλυψη.

Όπως επισήμανε ο κ. Γουρτζελίδης, το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ) συμμετείχε στο συνέδριο Στρατιωτικής Ψυχομετρίας στη Βέρνη. Με την συμμετοχή του αυτή επισημοποίησε και την συνεργασία του με τον Διεθνή Φορέα Στρατιωτικής Ψυχομετρίας, στον οποίο και υπάγονται τα περισσότερα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ.

Στην διημερίδα έγινε εκτενής αναφορά και σε ιατρικά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία το τελευταία διάστημα όπως η έξαρση των κρουσμάτων της ιλαράς, με τον παθολόγο, αντισυνταγματάρχη Ιωσήφ Γαληνό να επισημαίνει πως «...κύριος παράγοντας της έξαρσης δεν είναι άλλος από το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις επιρροές του».

Ένα θέματα της διημερίδας ήταν και τα κακοήθη νοσήματα, που ευθύνονται και για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως. Ο παθολόγος - ογκολόγος, αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Καραμπεάζης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τον τρόπο αντιμετώπισης του μελανώματος, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε κάθε μορφή καρκίνου, τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται με την έγκαιρη διάγνωση.

«Στο κομμάτι της πρόληψης, πρέπει όλοι να θυμόμαστε τη ρήση του Ιπποκράτη: “το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν”. Γι’ αυτό το λόγο και διοργανώθηκε αυτή η διημερίδα με πρωτοβουλία και εισήγηση του αρχηγού ΓΕΣ, την οποία και υλοποιήσαμε. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να περάσει η επιστημονική γνώση στον απλό κόσμο», δήλωσε με το πέρας της διημερίδας, ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής, συνταγματάρχης, Δημήτρης Κάσιμος.

ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr/2017/10/401-stratiotiko-nosokomio-ti-ipan-stin-diimerida-gia-tin-agogi-igias.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ