2017-10-16 17:49:18
Φωτογραφία για 4 πράγματα που χρειάζεσαι για να κολλήσεις με τη γυμναστική
Πόσες φορές ορκίστηκες ότι η ετήσια συνδρομή που πλήρωσες στο γυμναστήριο θα βγάλει τα λεφτά της -για να διαπιστώσεις μόλις λίγες... εβδομάδες αργότερα πως ήταν (άλλη) μία επιπόλαιη αγορά; Εάν έχεις πάρει πραγματικά την απόφαση να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, μπορείς να το καταφέρεις, αρκεί να διαθέτεις αυτά:

Ένα αθλητικό κολάν που σε κάνει να δείχνεις (και να νιώθεις) σαν σταρ του fitness

Δεν ξέρω εάν το έχεις παρατηρήσει, αλλά όλοι οι άνθρωποι τείνουμε να συμπεριφερόμαστε ανάλογα με τα ρούχα που φοράμε. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες που έχουν διαπιστώσει τις μικρές αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας όταν φοράμε ρούχα τα οποία έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με συγκεκριμένα επαγγέλματα. Για παράδειγμα σε συγκεκριμένη έρευνα του Πανεπιστημίου Northwestern οι συμμετέχοντες που φορούσαν εργαστηριακές ρόμπες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ παρατηρητικότητας, σε σχέση με όσους φορούσαν απλά καθημερινά ρούχα. Αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι εάν ντυθείς όπως η διάσημη personal trainer που ακολουθείς στο Instagram, ίσως αρχίσεις να γυμνάζεσαι τόσο σκληρά όσο αυτή. Δοκίμασέ το!


Ένας μακροπρόθεσμος στόχος που κάνει τον κόπο να αξίζει

Εάν υπάρχει ένα μόνο πράγμα που είναι ικανό να σε κάνει να πας για τρέξιμο ακόμα κι εκείνες τις μέρες που το τελευταίο που θέλεις να κάνεις είναι να σηκωθείς από το κρεβάτι, αυτό είναι η δέσμευσή σου στο στόχο που έχεις βάλει, είτε είναι να αποκτήσεις ένα γυμνασμένο σώμα είτε να καταφέρεις να βελτιώσεις το χρόνο ή τις επιδόσεις σου. Το κλειδί είναι να συνεχίσεις να εστιάζεις στο πόσο υπέροχα θα νιώσεις όταν πετύχεις στο στόχο σου -αντί να επικεντρώνεις στη διάθεση της στιγμής.

Ένα γυμναστήριο που καλύπτει τις ανάγκες σου (και είναι εντός budget)

Εάν χρειάζεται να περιμένεις είκοσι λεπτά για να βρεις ελεύθερο διάδρομο ή εάν τα ντους είναι λίγα ή βρώμικα, έχεις μερικές πολύ καλές δικαιολογίες για να μην πας καθόλου στο γυμναστήριο. Γι' αυτό, βρες ένα που να σου δίνει μόνο λόγους να πας και όχι να το αφήσεις καλύτερα. Βρε ς τι είναι αυτό που θέλεις να έχει οπωσδήποτε (και τι δεν θέλεις με τίποτα να έχει) και μην κάνεις συμβιβασμούς. Θυμήσου ότι ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσεις κάτι παραπάνω, είναι προτιμότερο να δώσεις κάποια χρήματα που θα κάνουν απόσβεση, παρά να "πετάξεις" λιγότερα για μια συνδρομή που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Ένας μικρός στόχος για σήμερα

Ναι, ο μακροπρόθεσμος στόχος σου θα σε βοηθήσει να μην τα παρατήσεις, αλλά πολλοί μικρότεροι και πιο άμεσοι θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ότι κάθε προπόνηση είναι σημαντική. Γι' αυτό, σκέψου τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις σήμερα -κάτι που να σε προκαλεί αλλά να είναι και εφικτό, όπως να τρέξεις πιο γρήγορα από ό,τι στην προηγούμενη προπόνηση ή να μείνεις στη "σανίδα" για 20 δευτερόλεπτα περισσότερο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ