2017-10-16 19:11:12
Φωτογραφία για Η Diana Shipping στέλνει για διάλυση το προσαραγμένο Panamax της
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Diana Shipping αποφάσισε να αποσύρει το πλοίο Melite που κατασκευάστηκε το 2004 και το οποίο υπέστη ζημιά στο κύτος της, εξαιτίας της προσάραξης του πλοίου που συνέβη νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι έχει υπογράψει, μέσω μιας ξεχωριστής εξ ολοκλήρου ανήκουσας σε αυτήν θυγατρικής, μνημόνιο συμφωνίας (MOA) για να πουλήσει σε ένα ανώνυμο συμβαλλόμενο μέρος το πλοίο για διάλυση.

Η τιμή πώλησης είναι περίπου 2,52 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Diana.

Το χωρητικότητας 76.400 dwt πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον αγοραστή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2017.

Όπως εξηγήθηκε, ο ιδιοκτήτης της Melite υπέβαλε μια ειδοποίηση εγκατάλειψης στους ασφαλιστές του κύτους και των μηχανημάτων, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, δεν την αποδέχτηκαν. Ωστόσο, συμφώνησαν στην πώληση του πλοίο σύμφωνα με τους όρους που περιγράφονται στο προαναφερθέν ΜΟΑ.


Η Diana δήλωσε ότι αυτή η ειδοποίηση εγκατάλειψης αποτελεί μέρος της διεκδίκησης των ιδιοκτητών έναντι του κύτους του πλοίου και των ασφαλιστών των μηχανημάτων, ως αποτέλεσμα της προσάραξης. Εάν γίνει αποδεκτή από τους ασφαλιστές, η ειδοποίηση θα οδηγήσει στην πληρωμή στους ιδιοκτήτες της συνολικής ασφαλισμένης αξίας του πλοίου, που φτάνει τα 14 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

Στις 26 Ιουλίου, το Melite προσάραξε στ’ ανοιχτά της ακτής του Pulau Laut της Ινδονησίας. Μετά από το ατύχημα, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και σημάδια ρύπανσης εκτός των φυσικών βλαβών του πλοίου.

Την στιγμή της προσάραξης, το τύπου Panamax πλοίο είχε ναυλωθεί στην γερμανική Uniper Global Commodities. Ωστόσο, από τον Ιούλιο, το Melite βρίσκεται σε περίοδο εκτός μίσθωσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Diana.

Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση του Melite, ο στόλος της Diana Shipping θα περιλαμβάνει 50 πλοία ξηρού φορτίου χύδην. Αυτή τη στιγμή, η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Melite, είναι περίπου 5,9 εκατομμύρια dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 8,2 έτη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ