2017-10-16 19:28:25
Φωτογραφία για Το ίνδαλμα του Α/ΓΕΣ στο οποίο απέδωσε τιμές!
Του Ηλία Προύφα

Μίκης Ζέζας το ψευδώνυμο του εθνικού ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.

Το χρησιμοποιούσε από την αρχή της δράσης του στη Μακεδονία, όταν αρχικά με ένοπλο σώμα 35 ανδρών, που το αποτελούσαν Μακεδόνες, Μανιάτες και Κρητικοί, διέβη τα ελληνο-οθωμανικά σύνορα και εισέβαλε στα εδάφη της Μακεδονίας, κοντά στο Όστροβο (σημερινή Άρνισσα), όπου έδωσε τον αγώνα για την απελευθέρωσή της. Σύμφωνα με τη νεότερη ιστορία, επέλεξε ως μόνιμη ενδυμασία του το ντουλαμά και ως επιχειρησιακό όνομα το Μίκης Ζέζας με το οποίο ήταν γνωστός μέχρι και την ημέρα του θανάτου του στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο σημερινό χωριό ΜΕΛΑΣ της Καστοριάς.

Εκεί βρέθηκε χθες Κυριακή για να τιμήσει τη μνήμη του ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλιβιάδης Στεφανής, ο οποίος όπως μάθαμε, από τα μαθητικά του χρόνια στην ΣΣΕ είχε ως ίνδαλμα του τον Παύλο Μελά.

Ήταν τέτοια η αγάπη του σημερινού αρχηγού για τον Εθνικό μας Ήρωα που σε συνδυασμό με το παρουσιαστικό του (ψηλός και ευθυτενής), κάποιοι Ευέλπιδες τον αποκαλούσαν με αγάπη και σεβασμό και Μίκη Ζέζα.

Χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9 Μ/Π ΤΑΞ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ»), όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ και ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, στις οποίες διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η τεράστια δυναμική του θεσμού της Εθνοφυλακής, καθώς και το εξαιρετικά ποιοτικό προσωπικό που τη στελεχώνει.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το χωριό ΜΕΛΑΣ του νομού ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, όπου παρέστη στο ιερό μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης της ψυχής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(Περισσότερες ΦΩΤΟ στο kranosgr)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ