2017-10-17 15:00:27
Φωτογραφία για Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο – μινιατούρα στον κόσμο
Με 3,5 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Όπως το να κατασκευάσει κάποιος ένα ακριβές αντίγραφο του αεροδρομίου Knuffingen του Αμβούργου, έκτασης 6 τετρ.χλμ. υπό κλίμακα 1:87, με κινούμενα αεροπλάνα και οχήματα.

 Οι δίδυμοι αδελφοί Frederik και Gerrit Braun και το επιτελείο τους, εκτός από το ανωτέρω ποσό, χρειάστηκαν περισσότερο από 6 χρόνια και 150.000 ώρες εργασίας, τουτέστιν μπόλικη όρεξη, υπομονή, φαντασία και άφθονη τεχνολογία, προκειμένου να εκθέσουν στο κοινό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο-μινιατούρα στον κόσμο – πού αλλού, στο ίδιο το Αμβούργο.

Η εντυπωσιακή μικρογραφία του αεροδρομίου, που αποτελεί έναν μικρόκοσμο σε διαρκή κίνηση, κοσμεί τον μόνιμο μοντελιστικό εκθεσιακό χώρο Miniatur Wunderland. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει αφήσει άφωνους τους λάτρεις του είδους με την απίστευτη λεπτομέρειά του.

Συνωστισμός στην πίστα


Η μινιατούρα καταλαμβάνει μια περιοχή 150 τ.μ, μέσα στην οποία 40 διαφορετικά αεροπλάνα απογειώνονται και προσγειώνονται μέχρι και 360 φορές καθημερινά, πλαισιωμένα από 500 οχήματα διαφόρων τύπων (βοηθητικά, μεταφορών, πυροσβεστικά κ.ά) και 50 τραίνα. Τον δικό τους ρόλο παίζουν επίσης 15.000 φιγούρες, που γεμίζουν το ντεκόρ 300 κτιρίων και 10.000 δέντρων. Ο συντονισμός της κίνησης και των 40.000 φώτων γίνεται από αίθουσα ελέγχου, μέσω δεκάδων οθονών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Με τρένα, αεροπλάνα και βαπόρια (μινιατούρες)

Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο υπάρχει ήδη στημένο το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό τοπίο υπό κλίμακα στον κόσμο, φτιαγμένο επίσης από τους ίδιους Γερμανούς μοντελιστές. Αυτή η δουλειά τους – στην οποία ήρθε να προστεθεί το αεροδρόμιο – περιλαμβάνει 800 τρένα, που κινούνται σε τροχιές συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων, καθώς και 5.500 αυτοκίνητα, κάνοντας αναπαράσταση της πραγματικότητας με απρόσμενη πιστότητα.

Με φόντο εμβληματικά τοπία από τη Γερμανία, την Αμερική, τη Σκανδιναβία και την Ελβετία, διαδραματίζονται σκηνές που αναπαριστούν την καθημερινή ζωή και ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες, στις οποίες μετέχουν 160.000 φιγούρες και 2.800 κτίρια. Ταυτόχρονα ο φωτισμός εναλλάσσεται συνεχώς, με την αυγή να διαδέχεται το σούρουπο και τη νύχτα μέσω 300.000 λαμπτήρων τοποθετημένων μέσα σε μικρογραφίες σπιτιών, γραφείων, γηπέδων, οχημάτων και πλοίων, ενώ στους δρόμους αναβοσβήνουν περίπου 900 φωτεινοί σηματοδότες κυκλοφορίας. Όλα τα συστήματα ελέγχονται από 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η λέξη με την οποία χαρακτηρίζουν το θέαμα όσοι το έχουν απολαύσει; Συναρπαστικό.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ