2017-10-17 20:02:13
Φωτογραφία για Τραμπ σε Τσίπρα: Θα βρούμε πώς να βοηθήσουμε την Ελλάδα και αυτή εμάς
Στον Λευκό Οίκο έφτασε στις 19:00 ώρα Ελλάδος (12:00 ώρα Ουάσινγκτον) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντησή του με τον Ντοναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τον Ελληνα πρωθυπουργό έξω από τον Λευκό Οίκο και στη συνέχεια οι δύο πολιτικοί κατευθύνθηκαν προς το Οβάλ Γραφείο.

Στις δηλώσεις του μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι είναι τιμή για αυτόν να φιλοξενεί τον Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον. «Η Ελλάδα έχει κάνει σκληρό δρόμο» είπε ο κ. Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F-16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».

«Τα πάμε υπέροχα με την Ελλάδα. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαστε φίλοι και σύμμαχοι» είπε παράλληλα ο κ. Τραμπ.

Με τη σειρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την φιλοξενία και την πρόσκληση στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ. Εκανε δε, λόγο για μια σημαντική συγκυρία για τη συνεργασία των δύο χωρών.


«Είναι σημαντική στιγμή για την στρατηγική μας συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και πάντα ήταν αξιότιμος εταίρος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Αξίες ελευθερίας και Δημοκρατίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα

Σε tweet του, o πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ @POTUS στο Oval Office. Μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων. pic.twitter.com/bRTjof1oPX

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 17 Οκτωβρίου 2017Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακριβής στο ραντεβού του με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Προσήλθε ακριβώς στις 19:00 με μια θηριώδη μαύρη λιμουζίνα της αμερικανικής κυβέρνησης. Χωρίς γραβάτα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε θερμή χειραψία στην είσοδο του Λευκού Οίκου με τον Ντόναλντ Τραμπ και εν συνεχεία υπό τα φλας των δεκάδων φωτογράφων είχαν την καθιερωμένη χειραψία στο οβάλ γραφείο.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μυρουδιά της μνήμης
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μυρουδιά της μνήμης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ