2017-10-18 20:00:31
Φωτογραφία για Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να σηκωθούν το πρωί είναι πιο έξυπνοι
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ποτέ δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να γίνουν αυτό που λέμε «πρωινοί τύποι». Μερικοί από αυτούς προτιμούν να κοιμούνται αργά ή άλλοι δεν μπορούν με τίποτα να αποχωριστούν την αγκαλιά του «Μορφέα», κι ας κοιμούνται νωρίς.

Όταν χρειάστηκε δε να βρουν πρωινή δουλειά, τότε τα πράγματα ίσως έγιναν και δυσάρεστα. Πολλές «κουκουβάγιες» επιλέγουν να βρουν σπίτι κοντά στην δουλειά, αφού όσο και να προσπάθησαν, δεν μπόρεσαν να μάθουν να κοιμούνται νωρίς.

Μια πρόσφατη έρευνα βέβαια έδειξε πως όσοι παλεύουν να σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί, είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Οπότε ίσως αυτό απαλύνει τον πόνο του πρωινού ξυπνήματος. Η έρευνα όμως δεν έδειξε μόνο περισσότερη εξυπνάδα, αλλά και περισσότερη δημιουργικότητα και ευτυχία.

Η έρευνα έγινε στην Βρετανία και οι συντελεστές της ήταν ο Satoshi Kanazawa και η Kaja Perina. Ξεκίνησαν με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι να ξυπνούν με τον θόρυβο του ξυπνητηριού. Οπότε αν πατήσετε την σίγαση, τότε είστε πιο έξυπνος.


Κι αυτό γιατί εκείνη την στιγμή ακούτε περισσότερο το σώμα σας που σας λέει ότι χρειάζεστε περισσότερο ύπνο, κάτι που ίσως σας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο δημιουργικούς.

Ακόμα μια άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Southampton, έδειξε πως όσοι πηγαίνουν για ύπνο μετά της 11 το βράδυ και ξυπνούν μετά τις 8 το πρωί, κερδίζουν περισσότερα, αλλά έχουν και έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Φυσικά, όλα αυτά είναι σχετικά και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι ο πολύς ύπνος δεν σου κάνει καλό . Οι άνθρωποι που κοιμούνται από 11 ώρες και πάνω κάθε βράδυ, έχουν μεγάλες πιθανότητες για πρόωρο θάνατο.

Πάντως μπορείτε να κοιμάστε περισσότερο τα σαββατοκύριακα, κι αν δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε πάρτε έναν καφέ, πιείτε μια γουλιά και χαμογελάστε. Γιατί η εξυπνάδα, όπως και 1-2 ακόμα πράγματα, δεν κρύβεται Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ