2017-10-19 08:08:17
Φωτογραφία για Στο σφυρί η χλιδάτη βίλα Λυμπέρη-Μακρή στο Κεφαλάρι: Ποιο το αστρονομικό ποσό
Πόσο πωλείται η βίλα των Λυμπέρη-Μακρή στο Κεφαλάρι; Στο σφυρί βγαίνει σήμερα το απόγευμα, από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, η υπερπολυτελής βίλα των 1.000 τετραγωνικών στο Κεφαλάρι, του άλλοτε κραταιού ζευγαριού των εκδόσεων Αντώνη και Ελενας Μακρή – Λυμπέρη.

Το χλιδάτο σπίτι, στο οποίο φιλοξενήθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου lifestyle και διοργανώθηκαν τα πιο rich & famous πάρτι όλων των εποχών, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει σε πλειστηριασμό, αφού και το καλοκαίρι του 2015 κινδύνεψε να αλλάξει οριστικά χέρια, με τους ιδιοκτήτες του να κάνουν τα πάντα τότε προκειμένου να το «σώσουν».

Το αν θα προλάβουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα θα φανεί τις επόμενες ώρες, όταν ή θα ξεκινήσει ή θα «παγώσει» τελικά η διαδικασία.

Σύμφωνα με το έγγραφο πλειστηριασμού που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών, η βίλα της οδού Ξενίας και Αύρας του κάποτε ισχυρού μεγαλοεκδότη βγαίνει στο σφυρί από μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για ποσό οφειλής 150.000 ευρώ.


Ως πρώτη τιμή προσφοράς και εκκίνησης της διαδικασίας έχουν οριστεί τα 4.489.434 ευρώ, από τα οποία όμως αξιώνουν κι άλλοι οφειλέτες του ζευγαριού.

Η βίλα στο Κεφαλάρι

Οπως σημειώνεται και στο έγγραφο, όπου αποκαλύπτεται όλη η «βαριά» ιστορία της βίλας -από το 2003, που την αγόρασαν, το 2006, που την ανακαίνισαν πλήρως, έως σήμερα-, το χλιδάτο σπίτι έχει υποθηκευτεί και σημειωθεί για ακόμα μία τράπεζα, το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ Αθηνών, τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, τη ΔΟΥ Κηφισιάς και έναν πρώην συνεργάτη τους, για συνολικά χρέη της τάξης των 13.407.308 ευρώ.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό σπίτι του Αντώνη Λυμπέρη που βγαίνει σε πλειστηριασμό. Τον Ιούλιο του 2015, στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου είχε οριστεί η ίδια διαδικασία και για τη «μυθική» βίλα των 900 τ.μ. στον Τούρλο, με τιμή εκκίνησης τότε τα 3.000.000 ευρώ.

Φινέτσα

Η οικία στο Κεφαλάρι το 2006 ανακαινίστηκε πλήρως από το ζευγάρι, με τη συγγραφέα Ελενα Μακρή – Λυμπέρη, που, μεταξύ άλλων, έχει συνδέσει το όνομά της με το στιλ και τη φινέτσα, να δημιουργεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια των βορείων προαστίων.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο πλειστηριασμού, η βίλα αποτελείται από το ισόγειο, στο οποίο βρίσκονται ένα μεγάλο σαλόνι με χολ και τραπεζαρία, ένα πλήρες εξοπλισμένο γραφείο και μια εντυπωσιακή κουζίνα, ενώ στο ίδιο επίπεδο υπάρχουν επίσης υπνοδωμάτιο για το βοηθητικό προσωπικό, λουτρό και ένα WC.

Εκεί υπάρχει και χώρος γυμναστηρίου, που έχει δημιουργηθεί από μια ειδική μοντέρνα κατασκευή, προσαρμοσμένη πλήρως στον κυρίως χώρο.

Στον πρώτο όροφο υπάρχουν ένα μεγάλο καθιστικό καθώς και πέντε κρεβατοκάμαρες με τα δικά τους μπάνια. Στον μεγάλο κήπο των δύο στρεμμάτων υπάρχουν πισίνα και ένα εντυπωσιακό κτίσμα, που χρησιμοποιείται ως καθιστικός χώρος. Στο σύνολό τους, οι κατοικήσιμοι χώροι φτάνουν τα 788,35 τ.μ. και οι βοηθητικοί τα 254,94 τ.μ.

«Λουκέτο»

Η ζωή του Αντώνη Λυμπέρη μοιάζει βγαλμένη από τα παραμύθια, αφού ούτε ο ίδιος φανταζόταν, πριν από 31 χρόνια, καθισμένος στο μικρό γραφειάκι του στην πλατεία Βικτωρίας, ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα διέθετε βοηθητικό προσωπικό, βίλες σε Κηφισιά και Μύκονο, 20άμετρο σκάφος, ενώ θα γευμάτιζε στον εκδοτικό κολοσσό του στο Κορωπί με τα μεγαλύτερα ονόματα των επιχειρήσεων και της showbiz.

Δυστυχώς, όμως, όπως αποδείχτηκε στην περίπτωσή του, τίποτα δεν κρατά για πάντα, αφού στις 7 Νοεμβρίου 2012 ο άλλοτε πανίσχυρος εκδότης ανακοίνωσε και επίσημα το λουκέτο των εκδόσεών του με μια συγκινησιακά φορτισμένη επιστολή:

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και για εμάς σήμερα, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου του 2012, σας ανακοινώνω ότι πέθανε. Πέθανε παίρνοντας μαζί της τους κόπους και τα όνειρα 32 ετών. Σταθήκαμε όλοι στο ύψος μας, παλέψαμε, επιμείναμε, προσπαθήσαμε.

Δεν χάσαμε. Δεν ήταν μια μάχη, αλλά ένας άνισος, ατέρμων, καταδικασμένος και προδομένος αγώνας, ενάντια στην παράνοια και στο παράλογο που διακατέχει πλέον τη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας στον δρόμο 200 υπαλλήλους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ