2017-10-19 12:38:28
Φωτογραφία για Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες για τις ένοπλες ληστείες σε επιχειρήσεις της Κρήτης
Στην ταυτότητα των δραστών που διέπραξαν τρεις ένοπλες ληστείες από το 2014 μέχρι το 2016 σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου έφτασαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού Πρόκειται για τρεις Κρητικούς, ηλικίας 48,36 και 30 ετών αντίστοιχα, καθώς και για έναν 44χρονο Αλβανό, οι οποίοι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένων ερευνών της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, διαπράττοντας ληστείες σε επιχειρήσεις, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα ο 48χρονος συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, καθώς είχε παραβιάσει όρους αποφυλάκισης, που του είχαν επιβληθεί με Βουλεύματα Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, ενώ εκκρεμούσαν σε βάρος του ακόμα δύο καταδιωκτικά έγγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις άνδρες με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο ανά περίπτωση οπλισμό (πιστόλι, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ρόπαλο) είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, κατά τον οποίο αφού ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, αφαιρούσαν από τις επιχειρήσεις ή τους ίδιους, διάφορα χρηματικά ποσά.


Για τη μετακίνηση και διαφυγή τους έπειτα από την ολοκλήρωση των ληστειών, χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, προκειμένου να δυσχεράνουν τις έρευνες των Αρχών.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με την παραπάνω μεθοδολογία, έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

•Την 12.08.2014, εισήλθαν σε επιχείρηση (πρατήριο υγρών καυσίμων) ιδιοκτησίας 36χρονου ημεδαπού, και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

•Στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 71χρονου ημεδαπού, το οποίο είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή του Ηρακλείου και μετά την τέλεση της ληστείας το εγκατέλειψαν.

•Την 08.08.2016, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από 65χρονο επιχειρηματία στην περιοχή της Ανάληψης Ηρακλείου, το χρηματικό ποσό των 23.150 ευρώ, ενώ διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει κατά το μήνα Ιούνιο 2016 από 33χρονο ημεδαπό.

•Την 26.09.2016, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με την ανωτέρω δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για την κλοπή της εν λόγω δίκυκλης μοτοσυκλέτας είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε βάρος του 44χρονου αλλοδαπού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ