2017-10-20 00:30:35
Φωτογραφία για Η πιο… πλούσια φτωχή χώρα του κόσμου!
Το μαγευτικό νησί που κουβαλά πολλές κατάρεςΕίναι ένα νησί με υπέροχη πανίδα και χλωρίδα και αξέχαστα τοπία. Είναι το μέρος όπου οι λεμούριοι ουρλιάζουν σαν... συναγερμοί αυτοκινήτων και οι χαμαιλέοντες μιμούνται την κίνηση των φύλλων στο αεράκι. Τα σοκάκια με τα δέντρα baobab και τα φαράγγια με το τοπίο που σου κόβει την ανάσα μοιάζει να ξεπήδησε από πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί.

Οι παραλίες και οι ύφαλοι στο χείλος του νησιού που έχει το μέγεθος του Τέξας είναι από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Και το εξωτικό μείγμα αφρικανικών και ασιατικών γεύσεων, με εσάνς από τη γαλλική αποίκιση, δημιουργούν μια μοναδική κουλτούρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η Μαδαγασκάρη θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος προορισμός για εκατομμύρια τουρίστες - από ανήσυχους backpackers μέχρι εκείνους που λατρεύουν τη διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Ωστόσο, οι πλούσιοι πόροι της Μαδαγασκάρης βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο εξαιτίας καταστροφών τόσο φυσικών όσο και ανθρωπογενών: από την πολιτική διαφθορά και τις λοιμώξεις μέχρι την ακραία φτώχεια και τώρα την πανούκλα.


Σε αντίθεση με τον μεσαιωνικό «Μαύρο Θάνατο» που εξαπλώθηκε από αρουραίους, πρόκειται για μια σπάνια πνευμονική πανώλη που μπορεί να περάσει στους ανθρώπους με έναν και μόνο βήχα και να σκοτώσει μέσα σε 24 ώρες. Τουλάχιστον 33 ζωές έχουν χαθεί  από αυτό το ξέσπασμα, σκορπώντας ανησυχία στους αξιωματούχους καθώς εξαπλώνεται ταχέως στην πρωτεύουσα και τις παράκτιες πόλεις. Στις 6 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έδωσε πάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις αντιβιοτικών στη Μαδαγασκάρη και απευθύνει έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν στο νησί 5,5 εκατομμύρια δολάρια για έκτακτη ιατρική βοήθεια.

Αυτή είναι μόλις η τελευταία κρίση για ένα έθνος που είναι μαθημένο στις κακουχίες, τους αγώνες και τις διαμάχες, τόσο πριν όσο και μετά την κήρυξη ανεξαρτησίας από τη Γαλλία το 1960.

Οι τελευταίες γενιές έχουν δει πραξικοπήματα και δολοφονίες, δεσποτικούς δικτάτορες και αποτυχημένες δημοκρατίες, όπως γράφει χαρακτηριστικά το CNN. Από τους πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους, μόνο το 15% απολαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα και οι περισσότεροι ζουν με ένα δολάριο ή δύο ημερησίως.

Εξαιτίας της ανθρώπινης δυστυχίας, συντελείται μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στη σύγχρονη εποχή. Τα δάση της συρρικνώνονται, καθώς απελπισμένοι άνθρωποι μετατρέπουν τα δέντρα σε κάρβουνο για να θερμανθούν και να τα πουλήσουν. Στους υγρότοπους, καθαρίζουν τα δέντρα για να καλλιεργούν ρύζι και στο τροπικό δάσος, η μαφία ξηλώνει συγκεκριμένα δέντρα τα οποία διοχετεύει στην Κίνα για την κατασκευή ακριβών επίπλων.
news.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ