2017-10-20 14:37:56
Φωτογραφία για Ανοιχτή επιστολή προς ΥΕΘΑ των Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ 1990: ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΜΑΣ
Κείμενο με τις θέσεις τους μας απέστειλαν εν ενεργεία στελέχη Αξιωματικοί (ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ), καταταγέντες το 1990 προερχόμενοι από ΑΣΣΥ.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που ακολουθεί:

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ - ΔΙΚΑΙΩΣΤΕ ΜΑΣ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 21 Ιουλίου 2016 από το βήμα της βουλής αναφερθήκατε, αναγνωρίσατε και υποσχεθήκατε την Ιεραρχική – Βαθμολογική αποκατάσταση των καταταγέντων 1990 (ΑΣΣΥ) λέγοντας επ’ ακριβώς ότι ... «μέσα στους επόμενους μήνες και πάντως πριν τη λήξη της περιόδου αυτής, θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά, είναι δίκαια θέματα είναι θέματα που αφορούν πάρα πολλά Στελέχη»

Στις 11 Οκτ 2016 ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ με έγγραφο του και για λόγους αποκατάστασης της συνταγματικής αρχής της ισότητας, ζητά την υπαγωγή των καταταγέντων 1990 (ΑΣΣΥ) στο Ν.2439/1996 (Βαθμολογικό - Ιεραρχικό).

Είναι άξιο λόγου να αναφερθεί ότι, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του κατατεθέντος πολυνομοσχεδίου τον Απρίλιο 2017, το άρθρο 4 που αφορά την ιεραρχική εξέλιξη των Αξκών καταταγέντων 1990, συγκέντρωσε 506 σχόλια, πρωτοφανές για επίπεδα διαβούλευσης, που σας υπενθυμίζουμε την αδικία και σας ζητάμε την πλήρη αποκατάσταση μας.


Στα πλαίσια των επιτροπών στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2017, ομόφωνα από τα έδρανα της βουλής όλοι οι φορείς (Ενώσεις Αποστράτων, Συνδικαλιστικές Ενώσεις), ζητάνε ως μόνη λύση την ένταξη μας στον Ν.2439/1996.

Επίσης την ίδια στιγμή στις ίδιες επιτροπές, συμπολίτευση και σύσσωμη η αντιπολίτευση σας ζήτησαν ως μόνη και οριστική λύση την ένταξη μας στον προαναφερόμενο νόμο προκειμένου να υπερψηφιστεί ομόφωνα το άρθρο 4.

Κατά την διάρκεια των επιτροπών δηλώσατε ότι… «ακούω τον κάθε στρατεύσιμο στο τελευταίο φυλάκιο της επικράτειας», λόγια τα οποία δείχνουν την ευαισθησία που σας χαρακτηρίζει για το προσωπικό του ΥΠΕΘΑ. Έτσι λοιπόν κι εμείς μετά από 27 έτη υπηρεσίας και την αναμφισβήτητη προσφορά και εμπειρία μας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας στραμμένα τα βλέμματα μας πάνω σας, ευελπιστούμε πως θα μας ακούσετε.

Κατόπιν των παραπάνω, διακλαδικά ενωμένοι οι Αξκοί καταταγέντες 1990 απόφοιτοι ΑΣΣΥ (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) σας ζητάμε την πλήρη αποκατάσταση εντάσσοντας μας στον Ν.2439/1996 όπου ανήκουμε.

Μετά τιμής

Οι Αξιωματικοί (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) καταταγέντες 1990 προερχόμενοι από ΑΣΣΥ.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ