2017-10-21 09:00:42
Φωτογραφία για Οι 8 ερωτήσεις που κάνουν για να τεστάρουν υποψήφιους στο Facebook και LinkedIn
Τι ρωτάνε πέρα από τα... κλασικά

Βιογραφικό στο χέρι και μια ευκαιρία στο όνειρο. 

Οι θέσεις εργασίας την εποχή της οικονομικής δυσπραγίας πλέον συρρικνώνονται δραματικά οπότε μια συνέντευξη για εργασία -πόσω δε μάλλον σε μια εταιρεία στην οποία CEO είναι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ- αυξάνει την αδρεναλίνη και τις απαιτήσεις. 

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η προετοιμασία, η καλή προετοιμασία όπως δίνεται και παρακάτω αν ο μελλοντικός εργοδότης σας είναι κάποια εταιρεία τεχνολογίας που ακούει στο όνομα Facebook, LinkedIn και PayPal. 

Το Business Insider θέλοντας να προετοιμάσει τους υποψήφιους εργαζόμενους, παρουσιάζει 8 ερωτήσεις που πιθανότατα θα ακούσουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για τις παραπάνω θέσεις:

1. «Τι κάνετε σε μια καλή μέρα;» – Facebook

Αυτή η ερώτηση αφορά στο κίνητρο ενός υποψηφίου και σίγουρα δεν υπάρχει σωστή απάντηση. «Είτε πρόκειται για συνάντηση με πελάτες, είτε για επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων, η απάντηση θα είναι διαφορετική για όλους»,εξηγεί η επικεφαλής των προσλήψεων στο Facebook, Miranda Kalinowski. «Αυτή είναι η ομορφιά της προσέγγισης όλων αυτών των ανθρώπων», συμπληρώνει.


2. «Mε τι είστε πιο παθιασμένοι;» – Linkedin

Όχι μόνο θα σας ρωτήσουν με τι παθιάζεστε στο LinkedIn - αλλά θα σας ζητηθεί να τα σκιαγραφήσετε σε έναν πίνακα. Ο επικεφαλής προσλήψεων του παραπάνω ιστοχώρου Brendan Brown, δηλώνει πως στόχος είναι να αποκτήσουν οι υποψήφιοι «πραγματικά αυθόρμητοι» ώστε να δουν πόσο καλοί είναι στην επικοινωνία.

3. «Πείτε μου αν είναι καλύτερο να υποβάλετε ένα έργο που είναι τέλειο αλλά με καθυστέρηση ή ένα καλό και στην ώρα του» — IBM

Ο αντιπρόεδρος της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού στην IBM Watson, Obed Louissant προτιμά αυτή την πονηρή και ζόρικη ερώτηση. «Δεν έχω τη σωστή απάντηση γι 'αυτή την ερώτηση. Δεν ψάχνω για τη σωστή απάντηση. Παρακολουθώ περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο εξηγεί ο κάθε ένας και τους λόγους για τους οποίους απάντησαν αυτό που απάντησαν», λέει.

4. «Γιατί όχι την Intuit;» – Intuit

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intuit, Brad Smith, θέλει να ολοκληρώσει τις συνεντεύξεις του με την ερώτηση αυτή. «Θέλω να δω αν έχουν το θάρρος να μου πουν τα πράγματα που σκέφτονται για την απόφασή τους...», ανέφερε.

5. «Τι μάθατε αυτήν την εβδομάδα;» – PayPal

Ακόμα και αν είναι Δευτέρα, για παράδειγμα, ο επικεφαλής εκπαίδευσης της PayPal, Derek Hann θέτει πάντα αυτή την ερώτηση. Είπε ότι μια από τις βασικές αξίες της εταιρείας, είναι η δια βίου μάθηση.

6. «Ποιες είναι μερικές από τις πιο σημαντικές εμπειρίες που είχατε στην καριέρα σας;» - Jet.com

Η Liza Landsman, πρόεδρος του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου Jet.com, δήλωσε στο Business Insider ότι στόχος είναι να προσλάβει ευγενικούς υπαλλήλους, έτσι οι άριστες απαντήσεις δείχνουν τον υποψήφιο που φροντίζει για εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται.

7.«Τι θα μας έλεγε για εσάς κάποιος που δεν σας συμπαθεί; - Duolingo

Πρέπει να αισθάνεστε άνετα να συζητάτε τα λάθη σας καθώς και τις δυνατότητές σας. Αυτή είναι η αγαπημένη ερώτηση του CEO και ιδρυτή της Duolingo, Luis Von Ahn και απαιτεί μια τίμια απάντηση.

«Νομίζω ότι απαντήσεις του στυλ" Οι άνθρωποι που δεν με συμπαθούν απλά δεν με καταλαβαίνουν και είναι συνήθως λάθος", δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τίποτα».

8. «Πώς θα κάνατε ένα προϊόν του YouTube που δεν έχει κυκλοφορήσει, καλύτερο;» – Youtube

Σε μια ομιλία που είχαν διοργανώσει οι New York Times, η CEO της YouTube, Susan Wojcicki, δήλωσε στο ακροατήριο πως της αρέσει να ρωτάει τους υποψηφίους πώς να βελτιώσουν τα προϊόντα του Youtube προτού ακόμα βγουν. «Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε έναν και μόνο τρόπο βελτίωσης ενός προϊόντος που χρησιμοποιείτε πολύ, τότε έχετε πρόβλημα», είπε απλά.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ