2017-10-22 13:29:36
Φωτογραφία για Θα σας τρέχουν τα...σάλια: Αυτοί είναι οι καλύτεροι λουκουμάδες στην Αθήνα
Με κανέλα ή με σοκολάτα, με σιρόπι ή και με γέμιση, οι λουκουμάδες είναι σίγουρα το γλύκισμα που φέρνει σε όλους  μνήμες από την παιδική μας ηλικία Μπορεί να φαίνονται πολύ απλοί στην παρασκευή τους, όμως αν έχετε δοκιμάσει να τους φτιάξετε στο σπίτι θα έχετε διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Αν, λοιπόν, θέλετε να τους απολαύσετε τραγανούς και ζεστούς, εμείς βρήκαμε τα μέρη στην Αθήνα που φτιάχνουν τους καλύτερους για να νιώστε και πάλι παιδιά.

Από το 2013 που άνοιξε αυτό το  μαγαζί, η πιάτσα της Αγίας Ειρήνης έχει γεμίσει με τις μυρωδιές παραδοσιακών λουκουμάδων. Κι επειδή το κατάστημα μένει αργά ως πολύ αργά, ιδίως τα Παρασκευοσάββατα, για τους ξενύχτηδες της πόλης, αποκλείεται να έχετε βρεθεί στην περιοχή να μην έχετε μπει σε πειρασμό να τους δοκιμάσετε. Οι λουκουμάδες τηγανίζονται μπροστά σας και εκτός από κλασικοί με μέλι και κανέλα, μπορεί να συνοδεύονται από παγωτό γιαούρτι και γλυκό βύσσινο, αλλά και χειροποίητο παγωτό καζάν ντιπί.


Επίσης υπάρχουν και λουκουμάδες με γέμιση σοκολάτα, μαστίχα ή κρέμα λεμονιού για όσους αναζητούν κάτι πιο ιδιαίτερο. Μάλιστα, τελευταία, οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν στο μενού και τέσσερις αλμυρές εκδοχές: λουκουμάδες με σως φέτας και μαύρο πιπέρι, με μυζήθρα (και προαιρετικά μέλι και σουσάμι), με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης (προαιρετικά με σως από πετιμέζι και καβουρδισμένο κουκουνάρι) και τέλος μια πικάντικη παραλλαγή  με τυροκαυτερή (προαιρετικά με σως από πετιμέζι και καβουρδισμένο κουκουνάρι).

Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, 210 3210880

Λουκουμάδες Μπαλατσούρα

Στην έξοδο του μετρό του Αιγάλεω η μυρωδιά του φρεσκοτηγανισμένου λουκουμά θα σας σπάσει τη μύτη. Η συνταγή παραμένει η ίδια εδώ και 87 συναπτά έτη και έχει τις καταβολές της στη Μικρά Ασία. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με ό,τι θέλετε (πραλίνα, μέλι ,λευκή σοκολάτα ), αλλά και σκέτοι είναι πεντανόστιμοι.Δοκιμάστε, επίσης, ρυζόγαλο, αλλά και τις κρέμες παραγωγής από φρέσκο γάλα, που οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται από τα Μέγαρα.

Γρηγορίου Κυδωνίων 1, Αιγάλεω, 2105982806

Κρίνος

Εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Κρίνος συνεχίζει να γλυκαίνει τους Αθηναίους και μάλιστα από νωρίς το πρωί, δηλαδή από τις 08:30. Λαχταριστοί λουκουμάδες που συνοδεύονται από μέλι και κανέλα, πραλίνα φουντουκιού, αλλά και παγωτό σερβίρονται από την ανοιχτή κουζίνα, απ΄ όπου μπορείτε να δείτε δεις και να θαυμάσετε τη χειροποίητη παρασκευή τους με μια ειδική τεχνική. Ο Κρίνος επίσης φημίζεται και για την τραγανή μπουγάτσα βουτύρου.

Αιόλου 87, 2103216852

Κτιστάκης

Πολλοί λένε ότι είναι οι καλύτεροι στην πόλη. Η ιστορία τους, πάντως, είναι παλιά και ξεκινάει από το 1912 από την πόλη των Χανίων, αν και η συνταγή έρχεται από την Αλεξάνδρεια. Δεν μοιάζουν με τους κλασικούς λουκουμάδες, που όλοι γνωρίζουμε, γιατί δεν έχουν σιρόπι εξωτερικά παρά μόνο στη γέμισή τους και είναι γαρνιρισμένοι με σουσάμι και κανέλα. Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, ζέστοι ή κρύοι. Θα βρείτε, επίσης, και νηστίσιμα λουκουμαδάκια, που τηγανίζονται με ηλιέλαιο.

Σωκράτους 59, Ομόνοια, 210 5240891

Σιαμέτης

Για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων ή για όσους αγαπούν τις μικρές εξορμήσεις προς τη θάλασσα, ο Σιαμέτης στη Βάρη είναι ο παράδεισος του λουκουμά: με γέμιση πραλίνας η μαύρης σοκολάτας, κρέμα Βαυαρίας, σοκολάτα μπανάνα ή φράουλα, με cookies, ή με μαρμελάδα ή μέλι, σερβίρονται με παγωτό ή και σκέτοι. Η απολαυστική τους ζύμη που φτιάχνεται σε λάδι πρώτης ποιότητας αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Επίσης, εδώ, μπορείτε να βρείτε και αλμυρές εκδοχές με μπέικον και τυρί Philadelfia, ενώ για τους κατοίκους της περιοχής  το κατάστημα κάνει και delivery.

Πάνος 8, Βάρη, 2108992270

Melouk

Ο λουκουμάς στα καλύτερά του.Η έμπνευση στον καλαίσθητο αυτό χώρο περισσεύει, καθώς εδώ θα δείτε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες να μεταμφιέζεται σε cheesecake και προφιτερόλ. Επίσης, μπορείτε να τους δοκιμάσετε με  λευκή σοκολάτα, πραλίνα και μπανάνα, αλλά και με σταφίδες και κανέλα. Αν όμως προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, υπάρχει και επιλογές με τέσσερα τυριά και μπέικον, με το κοτόπουλο με cheddar και τσίλι, ή με σως γιαουρτιού και πιπεριά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι συνοδεύονται από μια μεγάλη ποικιλία από Cocktails. Επίσης, κάθε Σάββατο και Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε και brunch με λουκουμάδες αυγά και μπέικον, ή με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα, καθώς και γλυκές και αλμυρές πίτες ημέρας.

Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, 2106824600

Mr.Pug’ s Canteen

Σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην καρδιά του Χαλανδρίου, εκεί που παλιότερα ήταν το Loukoumani, θα βρείτε μια μοναδική street- food καντίνα, που φτιάχνει  την ισπανική εκδοχή του λουκουμά, τα απίθανα churros. Αυτά είναι μακρόστενα, τραγανά και σερβίρονται σε μια γενναία μερίδα έξι τεμαχίων σε τέσσερις εκδοχές: με μέλι και κανέλα, με καραμέλα βούτυρο κι αλάτι, με σοκολάτα γάλακτος, ή με σοκολάτα και τζίντζερ.

Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 21 0682 4001
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ