2017-10-22 16:23:22
Φωτογραφία για Τώρα; Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών οργανώσεων στο Σύνταγμα
Οι διαδηλωτές τάσσονται υπέρ και κατά του νόμου για την ταυτότητα φύλου - Κλειστός ο σταθμός του μετρό από τις 15.00 Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε σήμερα στις 16:00 από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά, ως "απάντηση" στη συγκέντρωση, που έχουν προγραμματίσει στο ίδιο σημείο οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς ενάντια στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος ενώ να σημειωθεί πως τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια. Κλούβες της αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή επεισοδίων.

Να σημειωθεί πως μετά από εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, έκλεισε στις 15:00.

"Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας", τονίζει στο κάλεσμά του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας -Πειραιά.


"Η πορεία των φασιστικών ομάδων που καλείται δεν πρέπει να λάβει χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο εκείνη την ημέρα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Σε μία περίοδο έντασης των διακρίσεων ενάντια στις γυναίκες και την LGBTQQI κοινότητα θα πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα χειραφέτησης και αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας», επισημαίνει η οργάνωση «Ανασύνθεση» που καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ