2017-10-23 18:23:31
Φωτογραφία για Η δολοφονία ενός νέου παιδιού και η αναστήλωση Μοναστηριού στα Τρίκαλα
Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από την αναστήλωση μέρους της Μονής Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο Τρικάλων Η Μονή Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο Τρικάλων είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής μας. 

Τις τελευταίες δεκαετίες όμως είχε παραδοθεί στη μοίρα του και ένα μέρος του μάλιστα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Οι προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής είναι φιλότιμες, μα δεν αρκούν. Χρειάζονται μεγάλα ποσά για να διατηρηθεί και αυτά δεν υπάρχουν σε εποχή κρίσης.

Κι όμως… Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η οικογένεια Παπαδοπούλου, από την Κύπρο (!!!) με έντονη επιχειρηματική δράση στο Λονδίνο να γίνει ο αναστηλωτής του. Πως; Πριν 2 χρόνια ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι τους στο Λονδίνο και πάνω στην πάλη δολοφονήθηκε ο γιος τους, εκ των πλέον διακεκριμένων επιχειρηματιών της Αγγλίας και αυτός.

Οι άνθρωποι, μέσα στον πόνο τους, ήθελαν να κάνουν μια προσφορά σε μια εκκλησία στη μνήμη του γιου τους. Διατηρώντας οικογενειακές σχέσεις με έναν καρδιολόγο από την Άρτα, όπου επίσης ευλαβούνται πολύ τον Αϊ Γιώργη καθώς το Μοναστήρι βρίσκεται στα σύνορα με τα Τρίκαλα, προχώρησαν στη σημαντική δωρεά. Την περασμένη Κυριακή, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr, παρουσία της οικογένειας Παπαδοπούλου έγιναν τα θυρανοίξια του αναστηλωθέντος Ναού και το Μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο γιο τους. Όσο υπάρχουν ευλαβείς άνθρωποι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ