2017-10-24 16:11:10
Φωτογραφία για Διάκριση για δύο φοιτητές του ΤΠΚ στο 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Περήφανο έκαναν το βράδυ του Σαββάτου το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου η φοιτήτρια Αμαλία ‘Hσα Μιχαήλ από το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, και ο απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Μαρίνος Παναγιώτου, καθώς οι ταινίες τους διακρίθηκαν στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 7ου  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της Κύπρου πραγματοποιήθηκε  για έβδομη χρονιά στο θέατρο Ριάλτο από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι 21 Οκτωβρίου 2017 με 12 Κυπριακές συμμετοχές στο Εθνικό Διαγωνιστικό του πρόγραμμα.

Ο Μαρίνος Παναγιώτου απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου  συμμετείχε στο εθνικό διαγωνιστικό με την ταινία του Οι Κόρες και κέρδισε τo 2o  βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας Μικρού Μήκους.

Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση δύο γυναικών. Η υπερήλικη Κορνηλία ζει σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου, ενώ τα περισσότερα παιδιά της ζουν στην Αυστραλία. Η Μάγια, μετανάστρια οικιακή βοηθός, τη φροντίζει καθημερινά, με την οικογένειά της να βρίσκεται στο Νεπάλ. Οι λεπτομέρειες της καθημερινής τους σχέσης αναδεικνύουν τη ρευστότητα της έννοιας της οικογένειας.


H Αμαλία Ήσα Μιχαήλ, προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Tεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχε στο εθνικό διαγωνιστικό με την ταινία της Birthday και κατάφερε να διακριθεί για την ταινία της με τιμητική διάκριση.

Η ταινία Birthday περιγράφει την προσπάθεια κάλυψης του εσωτερικού κενού μέσα από την προετοιμασία ενός πάρτι γενεθλίων.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ