2012-05-25 00:53:06
Φωτογραφία για Ο στρατός της Υεμένης απέκρουσε επίθεση της αλ Κάιντα
Ο στρατός της Υεμένης απέκρουσε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη μια επίθεση της αλ Κάιντα στα νότια της χώρας και σκότωσε...35 εξτρεμιστές αντάρτες, όπως ανακοίνωσε μια στρατιωτική πηγή.

«Οι μαχητές της αλ Κάιντα εξαπέλυσαν την επίθεσή τους στην επαρχία Ουάντι Μπάνι Γαρντ, στα δυτικά της Τζάαρ, όμως ο στρατός απέκρουσε τους επιτιθέμενους και σκότωσε 35 εξ αυτών», δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού.

Μια ιατρική πηγή από το Άντεν επεσήμανε από την πλευρά της ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που συνεχίζονται σήμερα.

Στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, ο στρατός εξακολουθεί να προελαύνει παίρνοντας υπό τον έλεγχό του κτίρια κοντά στην πόλη, η οποία βρίσκεται στα χέρια της αλ Κάιντα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Οι επιχειρήσεις εναντίον της αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη επαναλήφθηκαν χθες Τετάρτη έπειτα από μερικές ημέρες σχετικής ηρεμίας. Ο στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις αυτές στις 12 Μαΐου με στόχο την ανακατάληψη θέσεων που έχουν περιέλθει στον έλεγχο της αλ Κάιντα.

Από τις 12 Μαΐου 299 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Εξ αυτών οι 215 είναι μαχητές της αλ Κάιντα, 67 είναι στρατιώτες και 17 άμαχοι.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ