2017-10-25 07:34:45
Φωτογραφία για Τι είπε ο άνθρωπος που έσωσε τους Ευέλπιδες από τα τάγματα εφόδου αντιεξουσιαστών
• «Έκρυψα τους Ευέλπιδες στο μαγαζί μου για να τους σώσω».

• «Ήταν δύο νεαροί. Είχαν ψωνίσει σε μαγαζί με στρατιωτικά είδη. Τότε τους επιτέθηκαν, τους χτυπούσαν με καδρόνια. Τους έβαλα στο βάθος του μαγαζιού και έκλεισα την πόρτα», είπε στον «Ε.Τ.» ο Σ.Π., που έσωσε τους ευέλπιδες.

Τέσσερις ομάδες αντιεξουσιαστών, 30-40 η κάθε μία, «περιπολούσαν» σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνοντας... face control σε πολίτες αναζητώ­ντας κοντοκουρεμένους πολίτες που συγκέντρωναν ενδυματολογικά χαρα­κτηριστικά τα οποία παρέπεμπαν σε... φασίστες ή μέλη της Χρυσής Αυγής.

Αναζητούσαν άτομα που συμμετεί­χαν στη συγκέντρωση κατά του νόμου για την αλλαγή φύλου, προκειμένου να τους προπηλακίσουν. Αυτό διαπί­στωσαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρ­μό τριών δόκιμων αξιωματικών της Σχολής Ευελπίδων, το απόγευμα της Κυριακής, στην οδό Πανδρόσου στο Μοναστηράκι.


Προπηλακισμοί

Κάπως έτσι οι αντιεξουσιαστικές «ομάδες ελέγχων» προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν οκτώ συνολικά πολίτες, μεταξύ των οποίων και τους νεαρούς δοκίμους της Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι βρέθηκαν στο Μοναστηράκι για να αγοράσουν εξοπλισμό και ρου­χισμό για τη σχολή τους.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα έλλειψης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας αναδείχθηκε από την απίστευτη επίθε­ση, όταν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έκλειναν τις πόρτες τους βλέποντας τους νεαρούς και αιματοβαμμένους σπουδαστές να καταδιώκονται από τους κουκουλοφόρους. Μόλις ένας άνοιξε την πόρτα του «Ήταν δύο νεαροί με πολιτικά. Εί­χαν ψωνίσει σε μαγαζί με στρατιωτι­κά είδη. Τότε τους επιτέθηκαν, τους χτυπούσαν με καδρόνια και κάποια στιγμή τους απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν. Τους έβαλα στο βάθος του μαγαζιού και έκλεισα την πόρτα.

Είχαν αίματα στο πρόσωπο και το κε­φάλι», είπε στον «Ε.Τ.» ο Σ.Π., ιδιοκτή­της του καταστήματος με τουριστικά είδη στο οποίο βρήκαν «καταφύγιο» οι δύο από τους τρεις σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Ο τρίτος σπουδαστής κατάφερε και ξέφυγε από τη μανία των κουκουλοφόρων που τους επιτέθηκαν/ και με ταξί πήγε στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Έγινε μία φασαρία στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Άρχισαν να κλεί­νουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο. Ξαφνικά οι δόκιμοι έτρεχαν προς τα επάνω γιατί τους είχαν χτυπήσει στο κεφάλι. Μπήκαν μέσα στο μαγαζί μου. Τους κράτησα να συνέλθουν και να σκουπίσουν τα αίματα που είχαν στα πρόσωπά τους. Μου είπαν πως τους επιτέθηκαν χωρίς αιτία», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν χτυπημένοι στο κεφάλι. Έτρεχε αίμα και ήταν σε κατάσταση σοκ γιατί ήταν νεαρά παιδιά. Στη συνέχεια πήραμε τηλέφωνο τα ΕΚΑΒ και τη σχολή τους για να ενημερώ­σουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι επαρκής π αστυνόμευση. Μία ομάδα 30 ατόμων έκλεισε 100 μαγαζιά». 

Τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής επιχειρώντας να ταυτοποιήσουν τους δράστες, όπως και αυτόπτες μάρτυρες. Στις πρώτες καταθέσεις τους οι πρωτοετείς δόκιμοι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων ανέφεραν. «Δεχθήκαμε επίθεση από πίσω. Δεν καταλάβαμε τίποτα. Μας αιφνιδίασαν. Δεν μπορέσαμε να δούμε κανέναν από εκείνους που μας χτυπούσαν». Οι δύο 18χρονοι σπουδαστές παρέμειναν και χθες νοσηλευόμενοι στο 401 Στρατιω­τικό Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προ­στασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με την επίθεση στο Μονα­στηράκι τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί «φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν».

«Κάποιοι επενδύουν μικροπολιτι­κά με την καλλιέργεια κλίματος ανα­σφάλειας στην Αθήνα και τη χώρα. Η Αθήνα είναι ασφαλής, η Αστυνο­μία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Καταδικαστική ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Η χθεσινή βίαιη επίθεση κατά των τριών δόκιμων αξιωματι­κών της Σχολής Ευελπίδων στο Μοναστηράκι, η οποία οδήγησε στον τραυματισμό και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, είναι απολύτως κα­ταδικαστέα».

«Το άσυλο για τους τραμπούκους και τους χουλιγκάνους δεν περιορίζε­ται στα πανεπιστήμια αλλά έχει επε­κταθεί στο κέντρο της Αθήνας. Στα πολύ συχνά κρούσματα επιθέσεων ήρθε χθες ο ξυλοδαρμός σπουδα­στών της Σχολής Ευελπίδων από κουκουλοφόρους στο Μοναστηράκι δίχως να γίνει καμιά σύλληψη», ανέ­φερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Στήριξη

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρα­τίας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε τους δύο νεαρούς στο στρατιωτικό νοσοκομείο. «Η άνανδρη επίθεση κατά των ευέλπιδων επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε σε δήλωσή του ο Βασί­λης Κικίλιας και πρόσθεσε: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρωτίστως την απαίτηση να βρεθούν οι δράστες. Ευχόμαστε στους ευέλπιδές μας καλή ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους».

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/10/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2017/10/blog-post_611.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ