2012-05-25 01:02:02
Φωτογραφία για Η εορτή της Αναλήψεως στη Νάξο
«Ανεληφθής εν δοξη Χριστέ ο θεός»

Λαμπρού Κ. Σκόντζου Θεολόγου - Καθηγητή

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού αποτελεί έναν χαρμόσυνο εορτολογικό σταθμό μέσα στην όντως ευφρόσυνη αναστάσιμη περίοδο της Εκκλησίας μας. Με αισθήματα αγαλλιάσεως οι ορθόδοξοι πιστοί κατακλύζουμε την ιερή αυτή ημέρα τους ναούς για να αναπέμψουμε ευχαριστήριες ωδές στο Σωτήρα και Λυτρωτή μας Κύριο και να υμνήσουμε την αγία Ανάληψή Του στους ουρανούς, εκεί από όπου καταδέχθηκε να κατέβει, προκειμένου να επιτελέσει το σωτήριο έργο του ανθρωπίνου γένους (Ιωάν.3,13.Φιλιπ.2,6-11). Υμνούμε την επάνοδό Του στο θείο θρόνο της άφατης μεγαλοσύνης Του, στα δεξιά του Θεού Πατέρα, προς τον Οποίο θα είναι εσαεί ο μεγάλος και αιώνιος μεσίτης μας (Α΄Τιμ.2,5).

Στο νησί μας η εορτή της αναλήψεως γιορτάζετε σε ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος ,στο νησάκι παναγία παρθένα στην μικρή βίγλα .Φέτος είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε εκεί στον εσπερινό και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές κατανύξεως από την άπειρη ομορφιά του τοπίου !

Ανήμερα της γιορτής ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, και μας κράτησε στην παραλία της βίγλας όπου και έγινε εκεί η θεια λειτουργιά χοροστατώντας του μητροπολίτου παροναξιας κ. καλλινίκου και πλήθος πιστών .Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τα μέλη του τοπικού συλλόγου για την διοργάνωση της γιορτής !

melanesnaxos.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ