2012-05-25 01:02:07
Φωτογραφία για Αλλάζει θέση η Γερμανία για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Την ανάγκη συμπλήρωσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου με ξεχωριστό πακέτο προβλέψεων για προώθηση της ανάπτυξης δέχεται η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) -που πρέπει να πουν το «ναι» για την κύρωσή του από τη γερμανική Βουλή. 

 Η Γερμανία θέλει να κυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μαζί με τον ευρωπαϊκό μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) μέσα στον Ιούνιο, αλλά με διευρυμένη πλειοψηφία στο Μπούντεσταγκ -και έτσι η κυβέρνηση χρειάζεται την στήριξη του αντιπολιτευόμενου SPD, το οποίο έχει απειλήσει με «ναυάγιο» σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προβλέψεις για ανάπτυξη. 

Την Πέμπτη έγιναν οι πρώτες διακομματικές συναντήσεις στην καγκελαρία. Αν και δεν υπήρξαν απτά αποτελέσματα, το SPD ανέφερε μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση πως «η κυβέρνηση έκανε μία σημαντική στροφή προς την αποδοχή ενός Συμφώνου ανάπτυξης και επενδύσεων».  


«Το μπλόκο της κυβέρνησης στο θέμα αυτό έσπασε» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του SPD, μετά τη δίωρη συνάντηση της Πέμπτης. «Βλέπουμε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων μαζί με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη, ειδικά στην καταπομέληση της ανεργίας των νέων» είπε.

Tα γερμανικά κόμματα θα γυρίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών στις 13 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU Φόλκερ Κάουντερ μετά τη συνάντηση της Πέμπτης. 

Οι συζητήσεις, ανέφερε η πλευρά του CDU, ήταν «εποικοδομητικές», με τον Κάουντερ να λέει ότι τα κόμματα θα επεξεργαστούν προτάσεις, μεταξύ άλλων «για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί μία στέρεη στρατηγική για την ανάπτυξη».

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ