2017-10-26 10:46:18
Φωτογραφία για Το αλκοόλ και οι πρόεδροι των ΗΠΑ: Τι έπινε ο καθένας
«Οι πρόεδροι (των ΗΠΑ) πίνουν γα τον ίδιο λόγο που όλοι πίνουμε: Μερικές φορές διότι (αυτό) είναι μέρος της δουλειάς, μερικές φορές διότι αισθάνονται μόνοι ή θλιμμένοι - υπάρχουν άπειροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δοκιμάζουν αλκοόλ»...

Τάδε έφη ένας ... ειδικός, που δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Βιλ Βέμπερ. Γιατί ειδικός; Διότι απλούστατα τυγχάνει συγγραφέας του βιβλίου "Mint Juleps with Teddy Roosevelt: The Complete History of Presidential Drinking" που εξερευνεί τις ιστορίες πίσω από κάθε προεδρική ... αλκοολική προτίμηση. Ιδού, λοιπόν, οι ... αλκοολικές προτιμήσεις των προέδρων των ΗΠΑ σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Business Insider:

Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Όυάσινγκτον ήταν πότης ουίσκι, όπως και οι Αντριου Τζάκσον, Μάρτιν Βαν Μπούρεν, Ζάκαρι Τέιλορ και Αντριου Τζόνσον οι οποίοι βρέθηκαν σ' αυτή τη θέση. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Τζον Ανταμς ξεκινούσε τη μέρα του πίνοντας ένα βαρύ cider. Φανατικός του ίδιου ποτού υπήρξε επίσης ο Χένρι Χάρισον. Ο, δε, Τόμας Τζέφερσον αγόραζε τόσο πολύ κρασί που ήρθε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.


Οι Τζέιμς Μάντιστον, Τζέιμς Μόνροου, Τζον Τάιλερ και Τζέιμς Κ. Πολκ υπήρξαν, μεταξύ άλλων, λάτρεις της σαμπάνιας. Ο Πολκ ήταν ο πιο συγκρατημένος μεταξύ των παραπάνω. Ο Βιλ - Βέμπερ αναφέρει ένα μικρό σκάνδαλο που συνέβηκε υπό την προεδρία του Μόνροου όταν ο Λευκός Πύργος "χρεώθηκε" με την αγορά 1.200 μπουκαλιών πανάκριβης σαμπάνιας από τη Γαλλία.

Ο Τζον Κουίνσι ΄Ανταμς, ο Μίλαρντ Φίλμορ και ο Τζέιμς Μπουκάναν απολάμβαναν ιδιαίτερα κρασί από τη Μαδέρα, το οποίο, όπως μαθαίνουμε πίνεται ιδιαίτερα ευχάριστα όταν έχει ζεσταθεί.

Φράνκλιν Πιρς

Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου, ο Φράνκλιν Πιρς ήταν ένας από τους πιο μεγάλους πότες που πέρασαν ποτέ από το Λευκό Οίκο. Πέθανε από κίρρωση του ήπατος σε ηλικία μόλις 64 ετών. "Χαλαροί" πότες υπήρξαν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο Γουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, ενώ ο Γουύντροου Γουίλσον και ο Ντουάιτ Αιζενχάουερ ήταν φανατικοί του Σκωτσέζικου ουίσκι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως, παρ' ότι ήταν πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, ο Γουόρεν Χάρντινγκ δεν είχε αναστολές να δοκιμάζει το αγαπημένο του ουίκσι συνοδεύοντας μια παρτίδα γκολφ. Ο Χέρμπερτ Χούβερ παράγγελνε πάντα ένα dry μαρτίνι καθώς υπέφερε από πνευμονία - σε ηλικία μάλιστα 80 ετών! -, ενώ ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ έμεινε γνωστός για την αγάπη του για τα κοκτέιλ - ιδιαίτερα εκείνα που συνδύαζαν τζιν και μαρτίνι.

Ο Χάρι Τρούμαν δεν μπορούσε να ξεκινήσει την ημέρα του δίχως ένα σφηνάκι μπέρμπον. Μια διαφορετική ποικιλία από κοκτέιλ αγαπούσε ιδιαίτερα κι ο Τζον Φ. Κένεντι, έχοντας, ωστόσο προτίμηση στο bloody mary. "Υπηρετώντας" στο Λευκό Οίκο, ο Τζέραλντ Φορντ συνόδευε πάντα το γεύμα του με μαρτίνι μέχρι που οι σύμβουλοί του του είπαν πως καλό θα ήταν να μετριάσει λίγο αυτή του τη συνήθεια.

Ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ δεν έπινε πολύ - κι έτσι όταν συναντήθηκε με τους Σοβιετικούς ηγέτες, αντί για σφηνάκι βότκα, προτιμούσε ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν απολάμβανε orange blossom specials, ενώ ο Τζορτζ Μπους δεν είχε αντίρρηση να δοκιμάσει τα πάντα: από μπύρα ως βότκα. Ο γιος του, παρ' όλα αυτά, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, δεν έπινε όταν ήταν στο γραφείο. Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι φανατικός της μπύρας. Υπάρχουν φωτογραφίες πoυ το πιστοποιούν.

Κι ο νυν εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ; Παρ' ότι προσπάθησε - ανεπιτυχώς - να λανσάρει τη δική του εταιρεία βότκας κι η οικογένειά του διαχειρίζεται το οινοποιείο Τραμπ στην πoλιτεία της Βιρτζίνια, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μείνει στην ιστoρία ως ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν έχει πιει αλκοόλ στη ζωή του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ