2017-11-01 00:05:39
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία
Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα και πήρε τεράστια ισοπαλία 0-0 με μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, που με προϋποθέσεις τον βάζει στο κόλπο της πρόκρισης για το Europa League. Ο Ολυμπιακός έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, "στρίμωξε" στα σχοινιά τον μεγάλο αντίπαλο του, έκανε φάσεις, είχε ευκαιρίες, δεν του άφησε πολλά περιθόρια για να τον απειλήσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Καραϊσκάκη, πετυχαίνοντας μια μεγάλη νίκη, αφού το τελικό αποτέλεσμα τον αδικεί. Όλοι οι παίκτες του βρέθηκαν σε μεγάλη βραδιά, με πρώτο και καλύτερο τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και με ωραίες φάσεις στην επίθεση, έχοντας και δημιουργία. Στο 15' ο Οτζίτζα έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Ελαμπντελαουί στα δεξιά, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Μπαρτσελόνα, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο
. Στο 37' ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ ωραία την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Ρομαό έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά για τον Φορτούνη ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Τερ Στέγκεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια! Από την άλλη και η Μπαρτσελόνα είχε καλές ευκαιρίες, με τον Προτό όμως να ενεργεί σωστά στα σουτ του Μέσι στο 20' και 33', ενώ σε κόρνερ έδιωξε το απευθείας φάουλ επίσης του Μέσι στο 35' και άουτ κατέληξε το σουτ του Σουάρες στο 22'! Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Προτό. Ο Τάκης Λεμονής είχε στήσει μαεστρικά την ομάδα του, η οποία ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα την άμυνα των Καταλανών. Στο 60’ οι πρωταθλητές Ελλάδας δημιούργησαν ουσιαστικά την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Τερ Στέγκεν πρόλαβε και έδιωξε με υπερένταση μπροστά από τον Ενγκελς. Στο 62’ ο Σουάρες συνεργάστηκε με τον Μέσι, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Προτό. Στο 80’ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με τον Σουάρες. Ο Λατινοαμερικάνος προσπάθησε να κρεμάσει τον Προτό, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά μίλησε η σπουδαία κλάση του Προτό, ο οποίος στο 88’ και στο 90+1’ είπε "όχι" στον Λιονέλ Μέσι! Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο του Champions League, ενώ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Σπόρτινγκ και Γιουβέντους ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Ολυμπιακός με τον βαθμό της ισοπαλίας παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για το Europa League και την επόμενη αγωνιστική θα τα δώσει όλα στην Λισαβόνα, για να διεκδικήσει την τρίτη θέση.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ