2012-05-25 09:30:08
Φωτογραφία για Διαβουλεύσεις για τα εργασιακά
Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους έχει συγκαλέσει για τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης... έχει ζητήσει από τις εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν σε ένα «μορατόριουμ», μέχρι τις ερχόμενες εκλογές, για τη διατήρηση της ισχύος της μετενέργειας και το πάγωμα των μειώσεων στους βασικούς μισθούς.

Μετά την αποδοχή από τον ΣΕΒ της πρότασης της ΓΣΕΕ για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να συγκαλέσει την Εθνική Επιτροπή, αφού προηγουμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Σε επιστολή του χθες προς τον κ. Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ ο ΣΕΒ έκανε γνωστό ότι αποδέχεται την πρόταση, ζητεί ωστόσο η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου.


«Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή και προσθέτει: «Εν όψει του γεγονότος ότι στις 31 Μαΐου λαμβάνει χώρα η Γενική Συνέλευσή μας, υποβάλουμε την παράκληση η Εθνική Επιτροπή να συγκληθεί μετά την ημερομηνία αυτή».

Μια ημέρα πριν, ο ΣΕΒ πρότεινε στους κοινωνικούς εταίρους την έναρξη διαλόγου για κατάργηση της μείωσης του βασικού μισθού κατά 22% και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες αντί για τρεις εφόσον ληφθούν ταυτόχρονα αποφάσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και μειωθούν οι αποδοχές στις λεγόμενες «ευγενείς» συμβάσεις που ορίζουν αποδοχές πολύ υψηλότερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αντιπρότεινε σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έφεση από ΑΕΚ για αδειοδότηση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έφεση από ΑΕΚ για αδειοδότηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ