2012-05-25 09:50:54
Φωτογραφία για Eπίθεση κατά του Χριστιανισμού με το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του δερματόδετο βιβλίο, που αναμένεται να ταρακουνήσει τον Χριστιανισμό και την παγκόσμια πολιτική. Θεωρείται ότι είναι το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα, ανακαλύφθηκε από τις τουρκικές Αρχές το 2000, ενώ οι Ιρανοί αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι Ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε αλλά προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ. Το Βατικανό κατέθεσε επίσημο αίτημα να διαβάσει το κείμενο.

Χρονολογείται στον πέμπτο αιώνα μ.Χ. αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια. Οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενό του θα προκαλέσει την πτώση του Χριστιανισμού παγκοσμίως και θα αποδείξει ότι ο Μουσουλμανισμός είναι η τελική και σωστή θρησκεία. Οι Αρχές της Τουρκίας, που ανακάλυψαν το βιβλίο στις τουρκικές ακτές της Μεσογείου το 2000 κατά τη σύλληψη λαθρεμπόρων αρχαιοτήτων, πιστεύουν ότι είναι μία αυθεντική έκδοση του Ευαγγελίου του Βαρνάβα, τον οποίο θεωρούν μαθητή Του Ιησού. Άλλοι πάλι τονίζουν ότι οι ιρανικοί ισχυρισμοί είναι μία γελοία αντιχριστιανική προπαγάνδα.


Αντιθέτως, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν υποστηρίζει ότι το κείμενο είναι γραμμένο στον 5ο ή 6ο μ.Χ. αιώνα και προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μοχάμετ και τη θρησκεία του Ισλάμ, ενώ ο χριστιανικός κόσμος αρνείται την ύπαρξη παρόμοιου Ευαγγελίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Basij το Κεφάλαιο 41 του Ευαγγελίου γράφει: «Ο Θεός κρύφτηκε ενώ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εκδίωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον Παράδεισο, και όταν ο Αδάμ επέστρεψε παρατήρησε στην πύλη του παράδεισου την επιγραφή "La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah"», δηλαδή ο Αλλάχ είναι ο μόνος Θεός και ο Μοχάμετ ο προφήτης του. Σύμφωνα με τους Ιρανούς Ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ, ενώ Ο Ίδιος προέβλεψε την έλευση του Μοχάμετ.

Το βιβλίο, γραμμένο σε διάλεκτο των αραμαϊκών, προβλέπει ακόμη και την έλευση του τελευταίου μεσσία του Ισάλμ, σύμφωνα με την αναφορά. Τον Φεβρουάριο το Βατικανό κατέθεσε αίτημα στους αρμοδίους για να δει το βιβλίο, αλλά δεν είναι γνωστό αν το αίτημά του έγινε αποδεκτό. Επίσης, είναι άγνωστη η προέλευσή του, αλλά η National Turk δημοσίευσε πως το βιβλίο φυλασσόταν στο Δικαστικό Μέγαρο της Άγκυρας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Μουσείο Εθνογραφίας.

Αν και οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι το βιβλίο είναι γνήσιο, άλλοι παρατηρητές αμφισβητούν τη γνησιότητά του, καθώς πιστεύουν ότι οι Ιρανοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να «επιτεθούν» και να εξαλείψουν τον Χριστιανισμό με κάθε τρόπο «είτε αυτό σημαίνει να εκτελούν χριστιανούς πιστούς, είτε να καίνε Βίβλους είτε να κάνουν επιδρομές σε υπόγειες εκκλησίες».
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ