2012-05-25 09:56:03
Φωτογραφία για Μόνο 6 στους 10 Ευρωπαίους θα πάνε διακοπές
Οι Ευρωπαίοι βάζουν σε δεύτερη «μοίρα» το φετινό προγραμματισμό που κάνουν για ταξίδι στο εξωτερικό στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας... ενώ η παρούσα οικονομική κρίση πλήττει επίσης τους πιο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς (π.χ. την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα).

Αυτό καταδεικνύει η σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, για λογαριασμό της τουριστικής «Europe Assistance», η οποία έγινε με τη συμμετοχή 3.500 πολιτών από τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία αλλά κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Διακοπές από τον Ιούνιο ως και το Σεπτέμβριο δηλώνουν ότι θα κάνουν μόνον 6 στους 10 ερωτώμενους, μια αναλογία που είναι η χαμηλότερη τα 8 τελευταία χρόνια.

Αναλυτικότερα στην Ιταλία, το ποσοστό όσων θα εμμείνουν στις θερινές διακοπές τους υποχωρεί φέτος στο 63% του συνόλου -έναντι του περυσινού 78%-, προκύπτει απ την ίδια δημοσκόπηση.

Στην Ισπανία όμως την ίδια ώρα άνω του 50% των εργαζομένων δήλωσε ότι «θα παραμείνει στο σπίτι στην πόλη».

Κατ'εξαίρεση αυτής της διαμορφούμενης τάσης, στη Γαλλία όπου πέρυσι το 68% των «αδειούχων του θέρους» δήλωνε ότι θα αξιοποιούσε την άδεια κάνοντας διακοπές στο εξωτερικό, φέτος καταγράφεται σχετικώς μια αυξητική τάση και το ποσοστό των αδειούχων που τελικά δεν θα μείνει σπίτι, γειτνιάζει πλέον με το 70% του συνόλου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο καιρός σήμερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο καιρός σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ