2012-05-25 10:14:07
Φωτογραφία για Φάιμαν: Δεν θα εκβιάζει η Ελλάδα την ΕΕ
Η ΕΕ δεν έχει την υποχρέωση να τροποποιήσει τους όρους του προγράμματος λιτότητας, που ήδη συμφώνησε με την Ελλάδα, εκτιμά με συνέντευξή του ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. "Δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς η ΕΕ, δεν μπορεί να υπαναχωρήσει στους συμφωνημένους όρους", τονίζει συγχρόνως και υπογραμμίζει: "'Εμείς στην ΕΕ αποφασίσαμε να τηρήσουμε τη συμφωνία, που συνήψαμε με την κυβέρνηση της Ελλάδας".

"Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ", προσθέτει ο αυστριακός καγκελάριος. "Το μοναδικό πράγμα που αποτελεί βεβαιότητα, είναι ότι θα κοστίσει πολύ ακριβά σε όλα τα μέρη" η υποθετική έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη, επισημαίνει.

"Εικάζουμε ότι στην υποθετική αυτή περίπτωση το ΔΝΤ θα εκπονήσει ένα ακόμα πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα, συγκριτικά με εκείνο που εκπόνησε η ΕΕ", ανέφερε.

Τέλος, ο καγκελάριος Φάιμαν εξέφρασε την ευχή ότι η ελληνική κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί με τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου "θα έχει ως στόχο της την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ