2017-11-03 18:21:42
Φωτογραφία για ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΕΞ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ
Η κατηγορία των μονίμων εξ εφεδρείας υπαξιωματικών δεν συμπεριλαμβάνεται στις κατηγορίες των στρατιωτικών που υπάρχουν στις Ενοπλες Δυνάμεις κατά το ν. 3883/2010. Τουναντίον ο ως άνω νόμος αναφέρεται στην κατηγορία των μονίμων ανακληθέντων αξιωματικών εν ενεργεία, των οποίων ρυθμίζει τα κριτήρια προαγωγής. Προς κάλυψη του νομοθετικού κενού που δημιουργήθηκε με το ν. 3883/2010, με τον οποίο όπως προαναφέρθηκε δε ρυθμίστηκε το ζήτημα της προαγωγής της κατηγορίας των μονίμων εξ εφεδρείας υπαξιωματικών οι οποίοι μάλιστα υπηρετούσαν κατά το χρόνο δημοσίευσής του, δημοσιεύθηκε ο ν. 3978/2011. Σύμφωνα με το άρθρο 110, παρ. 7 του ν.3978/2011, με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 41 του ν.δ. 445/74, οι ανακληθέντες και οι απολυθέντες μόνιμοι εξ εφεδρείας υπαξιωματικοί, οι οποίοι προηγουμένως προάγονταν μόνο επ’ ανδραγαθία, δύνανται να προαχθούν κατά έναν ή δύο βαθμούς στην περίπτωση που πληρούνται τα προβλεπόμενα από την εν λόγω διάταξη κριτήρια
. Εντούτοις, η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, με την οποία καλύφθηκε το νομοθετικό κενό που υπήρχε περί του ζητήματος της προαγωγής των μονίμων εφέδρων υπαξιωματικών και συνέπεια του οποίου ήταν η άνιση μεταχείριση των μονίμων εξ εφεδρείας υπαξιωματικών σε σχέση με τους μόνιμους εξ εφεδρείας αξιωματικούς, καταλαμβάνει μόνο τους μόνιμους εξ εφεδρείας υπαξιωματικούς οι οποίοι ανακλήθηκαν ή απολύθηκαν από της δημοσιεύσεως αυτής και εντεύθεν. Συνεπεία τούτου, οι ανακληθέντες απολυθέντες προ της δημοσιεύσεως του ν. 3978/2011 εξ εφεδρείας υπαξιωματικοί στερούνται της προαγωγής τους σε αντίθεση με τους υπαγόμενους στην ίδια κατηγορία συναδέλφους τους οι οποίοι ανακλήθηκαν κατόπιν της δημοσιεύσεως του ως άνω νόμου με μόνο δηλαδή κριτήριο το χρόνο κατά τον οποίο χώρησε η ανάκληση απόλυση .

Ως εκ τούτου, με σκοπό την κάλυψη της σχετιζόμενης με το δικαίωμα βαθμολογικής ανέλιξης ανισότητας που δημιουργήθηκε λόγω της εφαρμογής του ως άνω νόμου στους ανακαλούμενους και στους απολυόμενους μόνιμους εξ εφεδρείας υπαξιωματικούς από της δημοσιεύσεώς του και εντεύθεν, θα πρέπει να χωρήσει η έκδοση τροπολογίας με την οποία να επεκταθεί η εφαρμογή της εν λόγω διατάξεως του ως νόμου και στους ανακληθέντες απολυθέντες προ της δημοσιεύσεως του ν. 3978/2011 εξ εφεδρείας υπαξιωματικούς. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ενιαία και ίση αντιμετώπιση του συνόλου των ανακληθέντων και απολυθέντων μονίμων εξ εφεδρείας υπαξιωματικών.

με εκτιμηση 

Λ.Κ αποστρατος υπαξιωματικος.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ