2017-11-05 22:15:32
Φωτογραφία για ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0
Σε ένα ντέρμπι «δικεφάλων» με πολλά νεύρα, με τρεις αποβολές και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με το γκολ του Λιβάγια να κάνει τη διαφορά.

Ο στράικερ της Ένωσης βρήκε δίχτυα στο 25ο λεπτό και αυτό το τέρμα αποδείχθηκε αρκετό ώστε να δώσει το τρίποντο στην «Ένωση», η οποία πλέον φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ στο μόνο που αναδείχθηκε νικητής ήταν στις… αποβολές καθώς στο 35ο λεπτό ο Σαμπράνο άφησε με 10 παίκτες το συγκρότημα του Λουτσέσκου, που μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με εννέα, μετά την αποβολή του Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις.

Τον «χορό» των κόκκινων καρτών είχε ανοίξει μόλις στο 8ο λεπτό ο Αραούχo για χτύπημα εκτός φάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, καθώς το διαιτητικό τρίο, περιμένει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, στις συγκρούσεις τους με οπαδούς των γηπεδούχων, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στις κερκίδες.


Ο αγώνας «στράβωσε» επικίνδυνα από την αρχή για την ΑΕΚ από μια αδιανόητη ενέργεια του Αραούχο, ο οποίος μόλις στο 7ο λεπτό χτύπησε εν ψυχρώ τον Ζαμπράνο και αποβλήθηκε.

Με δέκα παίκτες για ένα «γεμάτο» 90λεπτο (αν υπολογίσουμε τις καθυστερήσεις) και ποδοσφαιριστές ταλαιπωρημένους από την υπερπροσπάθεια -μόλις 72 ώρες νωρίτερα- με τη Μίλαν, η Ενωση είχε γολγοθά να ανεβεί.

Κι όμως μισή ώρα αργότερα τα δεδομένα στο παιχνίδι είχαν διαφοροποιηθεί πλήρως. Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ, με την αριθμητική ισορροπία να έχει αποκασταθεί.

Πως συνέβη αυτό; Στο 25΄ από ασίστ του Σιμόες ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σκόρπισε ενθουσιασμό στην εξέδρα. για να φτάσουμε στο 35ο λεπτό, όταν Σαμπράνο έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε επικίνδυνα πάνω στον σκόρερ με αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» για δεύτερη φορά και να αποβληθεί.

Με δέκα πλέον οι δύο ομάδες, ήταν φυσικό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, το ματς απέκτησε αργό ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα.

Η αντικατάσταση του Λιβάγια από τον Μπακασέτα στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό της επιθετικό και παράλληλα τον παίκτη που κρατούσε μπαλα καλύτερα απ΄τόν καθένα.

Έτσι, από το μέσο του β΄ ημιχρόνο και μετά ο ΠΑΟΚ απέκτησε το «πάνω χέρι» και έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ενωση, χάνοντας μια και μοναδική «καθαρή» ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 85΄.

Λίγο αργότερα ο Μπίσεσβαρ σε επίδειξη... αντιεπαγγελματισμού, αρχικά δεν τήρησε fair play και στην εξέλιξη της φάσης χτύπησε τον Μπακασέτα και αποβλήθηκε, λίγο πριν ο Αρετόπουλος σφυρίξει για τελευταία φορά στην αναμέτρηση.

Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Λόπες - Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς, Σάκχοβ, Ελ Καντουρί, Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ

Κόκκινες: Αραούχο (8΄) - Ζαμπράνο (35΄), Μπίσεσβαρ (90+2΄)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (46΄ Τζάλμα Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ