2012-05-25 12:13:18
Φωτογραφία για Αυξάνεται το ποσοστό δημοτικότητας του Φρανσουά Ολάντ
Μετά το G8, την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, και τις Βρυξέλλες, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας εμφανίζεται ενισχυμένος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης CSA/Les Echos, την πρώτη μετά την εκλογή του στον προεδρικό θώκο.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη τηλεφωνικά στις 22 και 23 Μαΐου, σε δείγμα 1.005 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, δείχνει ότι το 58% των Γάλλων εμπιστεύεται τον νέο ένοικο των Ηλυσίων. Το 36% δεν του έχει εμπιστοσύνη ενώ το 6% δεν πήρε θέση.

Προτού το επιτελείο του Ολάντ χαρεί με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, τα γαλλικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι, πριν πέντε χρόνια, τον Ιούνιο του 2007, και μόλις είχε αναλάβει τον προεδρικό θώκο ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, το αντίστοιχο ποσοστό υπέρ του τότε προέδρου ήταν 59%.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο του γερμανομαθούς πρωθυπουργού της Γαλλίας, η δημοσκόπηση έδειξε πως, το 56% των Γάλλων εμπιστεύονται τον "αγαπημένο του Βερολίνου" , ποσοστό ενισχυμένο κατά 6 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο του προκάτοχό του, Φρανσουά Φιγιόν , τον Ιούνιο του 2007.  Αν και ο Ολάντ φαίνεται να πείθει τους Γάλλους, δεν ισχύει το ίδιο με την σύνθεση της άπειρης , σοσιαλίστριας κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA,  μόνο τέσσερις στους δέκα Γάλλους πιστεύου ότι η νέα κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το υπουργικό σχήμα του τέως Γάλλου προέδρου, Νικολά ΣαρκοΖί, αναφέρει η εφημερίδα "L' express".  
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ