2017-11-07 08:22:53
Φωτογραφία για Lenovo και Fujitsu ενώνουν τα τμήματα PC
Η Fujitsu ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να συγχωνεύσει την επιχείρησή της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχε, με αυτήν της κινεζικής Lenovo. Ειδήσεις για πιθανή συγχώνευση αναφέρθηκαν για πρώτη φορά πέρσι, αλλά η Fujitsu δεν συμφώνησε να υπογράψει τότε την συμφωνία, με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, μέχρι σήμερα. Η συγχώνευση περιλαμβάνει επίσης την Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας. Και τα τρία μέλη της συγχώνευσης θα σχηματίσουν κοινή επιχείρηση με ποσό 156 εκατ. δολαρίων. 

Η Lenovo θα κατέχει το 51% του βραχίονα PC της Fujitsu, ενώ η Development Bank of Japan θα ελέγχει το 5%. Η συμφωνία θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση -που θα οδηγήσει σε έως και 3200 απώλειες θέσεων εργασίας- και θα επιτρέψει στην Ιαπωνική εταιρία να εκτρέψει περισσότερους πόρους στις υπηρεσίες πληροφορικής της, οι οποίες λειτουργούν καλά. Η ανακοίνωση προκάλεσε πτώση της μετοχής της Fujitsu κατά 2%, αφού αυξήθηκε κατά 7,8% τον περασμένο μήνα, μετά από νέα σχετικά με την συμφωνία με τη Lenovo. 

Το αρχικό σχέδιο ήταν να σχηματίσει μια συγχώνευση με άλλους κατασκευαστές ιαπωνικών PC που δεν πάνε καλά τον τελευταίο καιρό όπως η Toshiba και η Vaio, αλλά δυστυχώς, μια συμφωνία δεν υλοποιήθηκε. Η Lenovo ελέγχει σήμερα το 21,6% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών σύμφωνα με την IDC, ενώ η Fujitsu έχει 4%. Η συγχώνευση θα φτάσει το μερίδιο της Lenovo στο 25,6%.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ