2017-11-07 22:55:12
Φωτογραφία για Η βελανιδιά της ζωής φυτεύτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους... για καλό σκοπό [photo]
Μία βελανιδιά φυτεύτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Δέντρο της ζωής», η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την δωρεά οργάνων και ιστών.

Η δράση διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα, τη «Σκυτάλη» και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Η βελανιδιά ως σύμβολο της δύναμης φυτεύτηκε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης για να θυμίζει την συνδρομή πολιτών σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη την μεταμόσχευση. Η βελανιδιά συμβολίζει την δύναμη και μένει αιώνια για να επισημαίνει στον κόσμο τη σημαντική συνδρομή δωρητών οργάνων, οι οποίοι με τη δωρεά τους δίνουν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στο περιφερειακό γραφείο Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στο ΑΧΕΠΑ Έφη Καλλέργη αναφερόμενη στις εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την μεταμόσχευση τόνισε ότι «όλες οι εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί μας δίνουν και εμάς δύναμη για να συνεχίσουμε πάντα σε συνεργασία με τα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας και πρώτα από όλα με τις οικογένειες των δοτών, αυτοί που θέλουν και δίνουν χωρίς να σκεφτούν χωρίς να νιώσουν παραπάνω πόνο
. Η Βόρεια Ελλάδα πρωτοπορεί στον αριθμό των δοτών. Το θέμα δωρεά οργάνων αφορά όλους».

«Η βελανιδιά συμβολίζει την προσφορά οργάνων απο δότες και τις οικογένειες στους μεταμοσχευμένους» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αφεντούλης, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιά το 2002 ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της δωρεάς οργάνων και με θλίβει αυτό».

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν οι πρωταθλητές κολύμβησης και σφαιροβολίας στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα, Δημήτρης Αφεντούλης και Κυριάκος Ζαχαριάδης, αντίστοιχα.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ