2012-05-25 14:31:04
Φωτογραφία για Ο Οικονόμου δείχνει το δρόμο και στους άλλους
Σε μια άλλη χώρα με μια άλλη πολιτική κουλτούρα και με άλλους πολιτικούς δεν θα ήταν είδηση.

Στην Ελλάδα όμως της πολιτικής υποκουλτούρας και της συνεχούς έκπτωσης αρχών και αξιών, η στάση του Γιάννη Οικονόμου να αρνηθεί τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία προκαλεί αίσθηση.

Ο Γιάννης θα μπορούσε, ως πρώην γραμματέας του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, να ωφεληθεί από τη συνεργασία της Συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία και χωρίς να κοπιάσει να αποκτήσει ενδεχομένως την ιδιότητα του βουλευτή. Αρνήθηκε για λόγους αρχής και αυτό τον τιμά. Το σκεπτικό του μάλιστα θα πρέπει να παραδειγματίσει και πολλούς από εκείνους που συνοδεύουν την κ. Μπαογιάννη στην επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία.

«Πάνω από μια βουλευτική έδρα- τονίζει στη δήλωσή του- είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός. Και η δική μου δεν μου επιτρέπει να γυρίσω στο τόπο που γεννήθηκα ως «πολιτικός αλεξιπτωτιστής», ούτε να δεχθώ το να αρπάξω μια ευκαιρία και να γίνω κάπου βουλευτής, επειδή έχω παρέμβαση στα κέντρα των αποφάσεων. Δεν θα στερήσω από ανθρώπους που πάλεψαν, αυτά που δικαιούνται» δήλωσε και κάλεσε τους φίλους και συμπατριώτες του να στηρίξουν τη ΝΔ.

Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι, ώστε αφενός να διασφαλισθεί η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στις περιοχές όπου φέρονται ως υποψήφιοι συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, και αφετέρου για να μη φανεί ότι η συμπαράταξη είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής.
statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ